טלטלה

מנהיגי תוניסיה: הגיע הזמן לאיחוד עם לוב

נשיא תוניסיה ומנהיג מפלגת האיסלאם הביעו את תקוותם כי האירועים האחרונים יביאו לאחדות עם המדינה השכנה. "ההיסטוריה שלנו אחת"

חיים איסרוביץ | 5/1/2012 11:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: תוניסיה, לוב
האם האביב הערבי יביא גם לאיחוד בין תוניסיה לבין לוב? הנשיא התוניסאי ומנהיג המפלגה האיסלאמית הגדולה במדינה הביעו בימים האחרונים תמיכה ברעיון של איחוד אפשרי בין שתי השכנות הצפון אפריקאיות.
 
נשיא תוניסיה (משמאל) עם ראש המועצה הזמנית בלוב.
נשיא תוניסיה (משמאל) עם ראש המועצה הזמנית בלוב. צילום: אי-אף-פי
 
הנשיא התוניסאי החדש, מונצף אל-מרזוקי, ביקר השבוע בטריפולי והביע תקווה כי שתי המדינות נמצאות על סף עידן חדש ביחסים ביניהן. הוא קרא לשתי ההנהגות לא להסתפק בשיתוף פעולה, אלא אף להתקדם לעבר אינטגרציה בין תוניסיה לבין לוב.

"אנחנו חייבים ללכת בעקבות ההקרבות של העמים שלנו והדם שהם שפכו כדי לבנות עתיד לילדינו ועבורנו, שבו נחיה בחירות, דמוקרטיה ואחדות, כחלק ממדיניות האיחוד", אמר מרזוקי, אשר המליץ "לבנות איחוד אדיר באזור המגרב ומעבר לו, ליצור את איחוד העמים הערביים החופשיים".

גם ראשד ע'נושי, מנהיג מפלגת א-נהדה האיסלאמית, הבהיר כי הוא תומך ברעיון האיחוד בין המדינות השכנות. בשיחה עם סוכנות ידיעות טורקית, אמר המנהיג התוניסאי כי ההתפתחויות האחרונות מספקות הזדמנות ליצור אחדות "ואסור לנו לבזבז אותה".

"שתי המדינות שלנו קרובות זו לזו כפי שלא היו מעולם. אין מכשולים פוליטיים או תרבותיים מול האיחוד", אמר ע'נושי. "מרבית התושבים בשתי המדינות שייכים לאותו גזע, הם מוסלמים ומשתייכים לשבט מאלכי. ההיסטוריה והתרבות שלנו הן אחת".

ע'נושי הזכיר כי קרוב למיליון וחצי לובים נמלטו לתוניסיה במהלך מלחמת האזרחים נגד משטרו של מועמר קדאפי בשנה האחרונה, וכי התוניסאים קיבלו אותם בחום. "הפעולה הזו חיזקה את האחדות ואת רוח האיחוד", הדגיש. "שיתוף הפעולה ותחושת הסולידריות גדלו. תוניסיה היא שותפה של לוב בפיתוח המדינה, בשיקום ובגורל".



רעיון האיחוד בין תוניסיה ללוב הועלה כבר לפני כארבעה עשורים. בתחילת 1974 פנה קדאפי לנשיא תוניסיה דאז, חביב בורגיבה, והציע לו לאחד בין המדינות. שני המנהיגים חתמו על הסכם להקמת מדינה משותפת בשם הרפובליקה הערבית האיסלאמית עם חוקה, דגל, צבא, מועצה מחוקקת ומועצה מנהלת אחת.

בסופו של דבר, הרעיון לא הגיע לשלב משאל העם הדרוש ולא הוגשם. בין השאר נבע הדבר מההבדלים האידיאולוגיים בין שני המנהיגים, כאשר בורגיבה היה קרוב יותר למערב ואף לא פסל הכרה בישראל, בעוד שקדאפי הביע עמדה איסלאמית לאומנית תקיפה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים