שיקום דרך הסירים: המאסטר שף של הכלא
13 אסירים בכלא צלמון הוסמכו להיות טבחים לאחר קורס שעברו במשך שנה. לארוחת הסיום הגיעו שפים בכירים שגם עזרו בבישול

צחי בוקששתר והשפים החדשים מהכלא צילום: יגאל לוי
בשירות בתי הסוהר החליטו לפני כשנה לפתוח קורס חדש במסגרת הליך שיקומי לאסירים המרצים עונשי מאסר ממושכים בכלא צלמון. הקורס נפתח בשיתוף פעולה עם משרד התעסוקה, המסחר והתעשייה, ובליווי מדריכים מבית הספר "דן גורמה" של רשת מלונות דן.
בקורס השתתפו 19 אסירים אשר מרצים תקופות מאסר ממושכות, בהן עבירות של סחר בסמים, פריצות, גניבות, שוד, מרמה והונאה.
במהלך הקורס, שנמשך כשנה, למדו האסירים בין 8 ל-9 שעות ביום את רזי הבישול. 13 אסירים הגיעו לבחינות הגמר, שישה הודחו לאחר שלא הצליחו לזנוח את עיסוקיהם הפליליים גם
בכלא. "מטרת הקורס הייתה להביא לשיקומם של האסירים", סיפרה אילנה בוכניק, קצינת הכשרה מקצועית בכלא צלמון.
כל האסירים עברו את מבחני התמ"ת ואתמול הם קיבלו את תעודת הגמר, ואת התואר הנכסף: שף מוסמך. בשירות בתי הסוהר הצליחו להפתיע את בוגרי הקורס כששבעה מהשפים המובילים בישראל, בהם צחי בוקששתר, יואב בר, מיכאל קס, מודי סייג, גיא פרץ, מרקוס גרושוביץ' ומורן רוטמן הגיעו לכלא, ובשעות הבוקר הכינו יחד את ארוחת הגאלה הראשונה של השפים החדשים.
בצהריים הפך חדר האוכל של האסירים לאולם קבלת פנים, שבו נערך "קוקטייל-פארטי" ומיד אחריו הוגשה הארוחה שהכינו השפים האסירים, שכללה בשר טלה, פרגיות ומעדנים נוספים. "חלק מבוגרי הקורס קיבלו הצעות עבודה בתום הארוחה", סיפרה בוכניק, והוסיפה כי בשבוע שעבר כבר החל הקורס החדש של ה"מאסטר שף" של הכלא, שבו משתתפים לא פחות מ-25 אסירים .
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה של תפוז אנשים-
