האו"ם דן בהדחת אסד: "דרושה פעולה מהירה והחלטית"
מועצת הביטחון התכנסה לדיון בהצעת ההחלטה הקוראת לנשיא סוריה להעביר את סמכויותיו לסגנו. מזכ"ל הליגה הערבית הבהיר שהיא נועדה למנוע התערבות צבאית של המערב וקרא לפעול מיד כדי למנוע הסלמה באלימות: "מכונת ההרג עדיין פועלת". רוסיה מתנגדת בחריפות ומזהירה שההצעה תוביל למלחמת אזרחים

מזכירת המדינה, הילארי קלינטון, אמרה בנאומה כי משטר הטרור של אסד יגיע לסיומו. לדבריה, "סוריה שייכת לאזרחיה, לא לאיש אחד. הגיע הזמן להעביר מסר ברור לאזרחי המדינה". קלינטון הוספיה: "אני יודעת שכמה מחברי המועצה מודאגים כי מועצת הביטחון בדרך למקרה כמו בלוב, זוהי אנלוגיה לא נכונה".
על פי טיוטת ההצעה של מדינות המערב והמדינות הערביות שפורסמה מוקדם יותר ואשר עיקריה יידונו היום, מועצת הביטחון מבקשת להביע "תמיכה מלאה ביישום תוכנית השלום של הליגה הערבית", לפיה אסד יוותר על סמכויותיו לטובת סגנו ותוקם ממשלת אחדות עם האופוזיציה.
עוד נאמר בהצעה כי המדינות החברות מגנות "כל אלימות שהיא" בסוריה, כולל מצד "ארגונים חמושים" וכי הן דורשות את הפסקת ההתקפות נגד מוסדות ממלכתיים במדינה. סעיף מרכזי בהצעה מדגיש כי המדינות אינן מחויבות להפעיל כוח כדי לאלץ את סוריה לציית להוראות.
מההצעה שהועלתה בדיון עולה גם כי המועצה מעריכה את עבודת משלחת הפקחים של הליגה הערבית שביקרה בסוריה בחודש האחרון ושנחלה חוסר הצלחה. לפי הטיוטה, ההסלמה באלימות לא איפשרה לצוות לבצע את עבודת הפיקוח ולבדוק את יישום היוזמה של הליגה הערבית שקראה לסיום האלימות.
בנוסף, המועצה מביעה חשש כבד מהימשכות הברחות הנשק לסוריה, אשר מסייעות לליבוי האלימות במדינה, וקוראת לקחת צעדים על מנת למנוע את השטף הזה. ההרכב הבינלאומי
בין שאר הסעיפים של החלטת המועצה: קריאה לרשויות בסוריה לשתף פעולה באופן מלא עם פקחי הליגה הערבית ולספק כל עזרה אפשרית למשלחת; דרישה שהרשויות בסוריה ישתפו פעולה עם מועצת זכויות האדם של האו"ם ויבטיחו לה גישה חופשית למדינה; דרישה שהרשויות במדינה יאפשרו גישה לעזרה הומניטארית; דרישה לאפשר את שובם של הפליטים שנאלצו לברוח מאימת הקרבות.

מול הקולות שתומכים בקריאה לנשיא הסורי לרדת מכסאו ולהעביר את השליטה ניצבות רוסיה וסין, חברות קבועות במועצת הביטחון, שכבר הטילו וטו בחודש אוקטובר על נוסח הגינוי שהובא להצבעה. מוקדם יותר היום הזהיר סגן שר החוץ הרוסי גנאדי גטילוב מפני ההשלכות של אימוץ היוזמה הערבית. "הצעת ההחלטה המערבית לגבי סוריה לא תוביל לחיפוש אחרי פשרה", אמר הבכיר הרוסי. "אם ינסו לקדם אותה, זה יוביל לעבר מלחמת אזרחים".
ובתוך כך, ועל אף הדיונים המתנהלים בארצות הברית, ברחבי סוריה נערך היום על ידי מתנגדי המשטר "יום אבל וזעם" בעקבות מותם של קרוב למאה בני אדם מאש כוחות הביטחון. "המשטר ביצע מערכה עקובה מדם של מעשי טבח וטרור שהרגו מאה סורים, כולל נשים וילדים", נכתב בהודעה שפורסמה באתר המהפכה בפייסבוק. "בעיר חומס, השתמשו בטנקים ובכלי נשק כבדים כדי להפגיז שכונות".
המועצה הסורית הלאומית, ארגון הגג של האופוזיציה, הכריזה כי "העם נחוש להילחם למען חירות וכבוד" וכי אין כוונה לוותר "לא משנה מה מקריבים". "המשטר מנצל את המחסה שסיפקו לו כמה גורמים אזוריים ובינלאומיים כדי להסלים את הדיכוי", נאמר בהודעה.
