רק בקזחסטן: משקים את הקופים ביין "נגד שפעת"
בגן החיות "קרגנדה" הודפים את הביקורת וטוענים: "המטרה היא לא להפוך אותם לשיכורים, אלא להגן עליהם מפני מחלות"

הקופים בקזחסטן סובלים מהאנגאובר? צילום: אי-פי
העיתון הקזחסטני "נובי וסטניק" דיווח בסוף השבוע כי לאחר שהטמפרטורות באזורים שונים במדינה ירדו אל מתחת למינוס 40 מעלות, החליטה הווטרינרית הראשית של גן החיות, סבטלנה פיליוק, להשקות את הקופים במשקה אלכוהולי מיוחד הכולל יין אדום, סוכר ופירות כגון תפוחים ולימונים, המעורבבים עם מעט מים חמים.
בסרטון וידאו שהועלה לרשת האינטרנט נראה אחד מעובדי גן החיות מקרב פיה של קומקום המכיל את המשקה האלכוהולי אל פיו של אחד הקופים בגן החיות, תוך שהוא מעודד אותו "שתה, שתה." הקוף אכן נראה יונק בהנאה את המשקה האלכוהולי.
אחד מעובדי גן החיות סיפר לעיתון הקזחי כי משקים כל קוף בכמות שנעה בין 50 ל100- גרם של המשקה האלכוהולי. עם זאת יצוין, שאפילו למנהלי גן החיות הקזחי יש קווים אדומים: קופות הרות וצאצאיהן לא מקבלים יין.
לאחר שהתמונות עוררו ביקורת בקרב ארגוני בעלי חיים, מיהרה הווטרינרית פיליוק להסביר את ההחלטה להשקות את הקופים באלכוהול. לטענתה, מדובר במעשה נורמלי לחלוטין.
"המטרה היא לא להפוך אותם לשיכורים, אלא להרגיע אותם," אמרה הווטרינרית. "למרות מזג האוויר המקפיא בחוץ, בכלובי הקופים הסגורים, הטמפרטורה היא 27 מעלות. אנחנו נותנים את היין לקופים כי הוא מגן עליהם מפני זיהומים בדרכי הנשימה. אחרי הכל, הקופים הם כמו בני אדם והם נהנים לשתות משקה אלכוהולי. חלק מהם אפילו מנצל את המצב ומגיע לשתות את היין מספר פעמים ביום. גם בטבע הקופים אוכלים צמחים המכילים אלכוהול והצמחים האלה
מסייעים להרגיע את מערכת העצבים שלהם."
הווטרינרית פיליוק אף ציינה כי גם בגני חיות אחרים ברחבי העולם נוהגים להשקות את בעלי החיים באלכוהול במהלך החורף. מי שממש לא מסכימה עם הקביעה הזו היא אמה אדוארדס, דוברת האגודה הזואולוגית של לונדון. "זו ממש לא הנורמה לתת לבעלי חיים לשתות אלכוהול, אפילו מדולל," אמרה. "האלכוהול מוריד את טמפרטורת הדם, כך שזה משהו שממש לא מומלץ לעשות."
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה של תפוז אנשים-
