לראשונה מאז השואה: משגיחי כשרות בפולין

על רקע ההתעוררות של הקהילה היהודית במדינה, 17 צעירים למדו איך להפריד בשר וחלב ואיך להגיש אוכל בשבת. "להתחבר לשורשים"

דליה מזורי | 15/2/2012 17:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
17 יהודים מפולין הוסמכו היום באופן רשמי כמשגיחי כשרות במסגרת סמינר מיוחד שנערך
בקרקוב ביוזמת ארגון "שבי ישראל". זו הפעם הראשונה מאז השואה שיהודים מוסמכים כמשגיחי כשרות על אדמת פולין.

17 משגיחי הכשרות שהוסמכו היום בפולין
17 משגיחי הכשרות שהוסמכו היום בפולין צילום: אריק פודר
הצורך בקיום סמינר שיכשיר משגיחי כשרות, עלה בעקבות תופעת ההתעוררות של החיים היהודים בפולין והביקוש הגובר למזון כשר במדינה.

גם העלייה במספר התיירים היהודים לפולין בשנים האחרונות הגדילה את הביקוש למזון כשר. ההערכה היא כי בוגרי הסמינר ישתלבו בשוק המזון הפולני הכשר בתוך זמן קצר.

הסמינר התקיים בניהולו של הרב דב לנדאו, מראשי חסידות גור, חבר בד"ץ וחוג חתם סופר בני ברק,
ותחת חסותו של הרב הראשי של פולין, מיכאל שודריך. בין המרצים בסמינר היו הרב בועז פש והרב יהושע אליס - שליחי ארגון "שבי ישראל" בפולין.
לחזק את החיים היהודיים בפולין

17 הבוגרים שהוסמכו, רובם בטווח הגילאים 20-40, שמעו הרצאות בנושאים שונים הנוגעים לכשרות מזון, בהם: הפרדת בשר וחלב, הכנת המטבח לשבת, הגשת האוכל במהלך השבת, דיני מזון כשר לפסח ועוד.

מיכאל פרוינד, מייסד ויו"ר ארגון "שבי ישראל" מסר, כי מרבית היהודים גדלו בפולין ללא שום הבנה או היכרות עם חוקי הכשרות, והסמינר הזה הוא חלק ממאמצי הארגון לחזק את החיים היהודיים בפולין. זאת, תוך מסירת כלים מתאימים,

ידע ומשאבים לקהילות היהודיות המתעוררות.  

כיום רשומים בפולין כ-4,000 יהודים, אולם ההערכות הן שעשרות אלפים נוספים מסתירים את זהותם, או שפשוט אינם מודעים לה. בשנים האחרונות יהודים רבים חוזרים ליהדותם לאחר שאיבדו כל קשר אליה ואף התנצרו בעקבות האנטישמיות במדינה לאחר השואה.

כמו כן, יהודיים רבים מגלים בשנים האחרונות את יהדותם, לאחר שאומצו על ידי משפחות ומוסדות קתוליים בזמן השואה.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה של תפוז אנשים-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אירופה''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים