וינשטיין לנתניהו: המלצות ועדת המאחזים שמינית אינן מחייבות

היועץ המשפטי לממשלה הבהיר במכתב חסוי לראש הממשלה כי המלצות הצוות שמינה בשבוע שעבר, במטרה להכשיר מאחזים לא חוקיים, יהיו למעשה חסרות משמעות. וינשטיין הדגיש: "עבודת הצוות לא תשמש עילה לשינוי עמדת המדינה בפני בית המשפט"

מזל מועלם | 21/2/2012 7:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צוות המאחזים שהקים בשבוע שעבר ראש הממשלה בנימין נתניהו במטרה להכשיר את הבנייה הבלתי חוקית ביהודה ושומרון, אשר התקבל בסיפוק על ידי המתנחלים, מתגלה כעת כגוף חסר משקל ומשמעות.

היועץ המשפטי יהודה וינשטיין
היועץ המשפטי יהודה וינשטיין צילום ארכיון: מקס ילינסון
למעריב נודע כי היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין, שלח בימים האחרונים מכתב חסוי לראש הממשלה, בו הוא מבהיר כי המלצות הצוות שמונה על ידו, בראשות שופט בית המשפט העליון בדימוס אדמונד לוי, לא יוכלו לשנות את תשובותיו של וינשטיין לבג"ץ בעניין פינוי המאחזים.

אמירתו של וינשטיין ברורה. כך הוא כותב: "יובהר כי עבודת הצוות כשלעצמה לא תשמש עילה לשינוי עמדה שהוגשה מטעם המדינה לבית המשפט בעניין הסרת מבנים שהוקמו שלא כדין. החלטה בדבר הצורך וההצדקה להגשת בקשה לדחיית מועדי דיון תתקבל על ידי בכל מקרה לגופו".

ההערכה היא כי וינשטיין, שמודע לתקוות הרבות שתולים חוגי הימין בצוותו של אדמונד לוי, מבקש להבהיר בדרך שאינה משתמעת לשתי פנים כי הוא לחלוטין אינו כפוף להמלצות הצוות, וכי שיקול דעתו המשפטי הוא הדבר היחיד שיקבע ושינחה אותו.
מאבק סמוי

מכתבו של ויינשטיין הוא למעשה סטירת לחי עבור המתנחלים, שראו בצוות המאחזים של נתניהו לא פחות מאשר התשובה לדו"ח המאחזים של טליה ששון, מי שהיתה ראש המחלקה לתפקידים מיוחדים בפרקליטות המדינה והגישה בשנת 2005, לבקשתו של ראש הממשלה דאז אריאל שרון, חוות דעת בנושא מאחזים בלתי מורשים.

מלבד המשמעות הפוליטית שיש למכתבו של וינשטיין, ניתן לזהות בו גם מאבק סמוי בין היועץ המשפטי לממשלה לבין צוות המשפטנים שמינה נתניהו בראשות אדמונד לוי, בנוגע לשאלה עמדתו של מי תכריע בסופו של דבר את גורל המאחזים.

ביום שני שעבר

הודיעו רשמית נתניהו ושר המשפטים יעקב נאמן על הקמת "צוות המאחזים". בצוות חברים גם עו"ד אלן בייקר, לשעבר היועץ המשפטי של משרד החוץ ושגריר ישראל בקנדה, והשופטת בדימוס תחיה שפירא, לשעבר סגנית בית המשפט המחוזי בתל אביב.

על פי כתב המינוי שניתן לחברי הצוות, עליו להגיש את מסקנותיו לראש הממשלה תוך שלושה חודשים. עוד נאמר בכתב המינוי כי על חברי הצוות לתת את המלצותיהם בנוגע לסוגיית הסדרת הבנייה אם ניתן הדבר, או הסרתה בכל המאחזים ביהודה ושומרון בהם נמצאה בנייה בלתי חוקית על קרקע פרטית או על אדמת מדינה.

הצוות מונה לאחר לחצים מתמשכים מצד המתנחלים

למעשה הצוות אמור להציג את המלצותיו לאחר בירור מקיף של סוגיית המקרקעין ביהודה ושומרון. זו הסיבה שהמתנחלים רואים בו את התשובה לדו"ח טליה ששון, הידוע לשימצה בחוגי הימין.

צוות אדמונד לוי מונה על ידי נתניהו לאחר לחצים מתמשכים שהפעילו עליו המתנחלים, גם באמצעות נציגיהם בכנסת ובממשלה. עצם מינויו נחשב להישג חשוב מבחינתם. הישג נוסף הוא הרכב חברי הוועדה, השופט אדמונד לוי נחשב למקובל בחוגי הימין, בין השאר בעקבות מספר פסיקות שהוביל בבג"ץ וצידדו בעמדתם.
 
הדובדבן הוא ד"ר בייקר, שגיבש בעבר, לבקשת המתנחלים, חוות דעת משפטית ולפיה ניתן להימנע מהריסת מגרון על ידי מתן פיצוי לבעלי הקרקעות. ואולם וינשטיין מבהיר כעת שאמנם הוא יהיה מוכן לקחת בחשבון את ההמלצות, אך בסופו של דבר ההחלטה תהיה רק שלו.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה של תפוז אנשים-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים