סלע מחלוקת חדש: שדה התעופה עטרות

רשות שדות התעופה ביקשה להסדיר את רישומו של שדה התעופה הסמוך לי-ם. הבעיה: המקום הובטח לפלסטינים כנמל בינלאומי עתידי

יוסי אלי | 23/2/2012 7:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סכסוך נוסף מאיים לפגוע במרקם היחסים העדין בין ישראל לרשות הפלסטינית במזרח ירושלים. הפעם מדובר בעטרות, שהובטח לפלסטינים כשדה תעופה עתידי לטיסות בינלאומיות, אך אם תתממש התוכנית המתרקמת, הוא יהפוך למתחם תעשייה עירוני.
אבו מאזן. מכשול נוסף להתנעת המשא ומתן?
אבו מאזן. מכשול נוסף להתנעת המשא ומתן? צילום: אי-אף-פי


הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בעיריית ירושלים אישרה אתמול רישום רשמי של הקרקע שעליה שוכן שדה התעופה כקרקע עירונית השייכת למדינת ישראל בכלל וכשטח עירוני בפרט. מדובר, יש להדגיש, בבקשה שהגישה רשות שדות התעופה עצמה, זאת מכיוון שהשטח כלל לא היה רשום כשטח עירוני ומעולם לא הוסדר כשטח השייך למדינה או לעיריית ירושלים במינהל מקרקעי ישראל.

מאז פרוץ אינתיפאדת אל-אקצא החליטו בישראל לסגור את שדה התעופה לאלתר, ומאז עומד השדה ללא שימוש. כיום שוכן במקום מפעל מת"א של התעשייה האווירית, שמשמש בעיקר לתחזוקת
מסוקים.

בחודש מאי 2010 הודיע שר התחבורה ישראל כץ על הקמת ועדה משותפת למשרד התחבורה ולעיריית ירושלים בהשתתפותם של נציגי מינהל מקרקעי ישראל, רשות שדות התעופה ורשות התעופה האזרחית. הוועדה פעלה לצורך העברת המקום מרשות שדות התעופה לטובת העירייה לצורכי תעשייה.

כעת, כך מתברר, התוכנית עוברת שלב נוסף ביוזמתם של אנשי רשות שדות התעופה. בשנה האחרונה הכינו בעירייה, בשיתוף עם הרשות לפיתוח ירושלים )הרל"י(, תוכנית גרנדיוזית שבמסגרתה ניתן לנצל את השטח לטובת בניית מרכז תעשייה קלה, הדומה לזה הקיים בהר החוצבים בירושלים.

לפי התוכנית, מרכז התחזוקה של עיריית ירושלים, השוכנת בשכונת גבעת שאול בעיר, יעבור למתחם זה. יתרה מכך, בהרל"י הכינו תוכנית שלפיה ייבנו במקום מפעלי היי-טק וביו-טק.
רגישות מיוחדת

הסדרת השטח כקרקע מוניציפלית נעשתה על אף הבטחה מפורשת שנתנה שרת החוץ בממשלה הקודמת ציפי לבני לראש הממשלה הפלסטיני סלאם פיאד, שלפיה אם ייחתם הסכם עם הפלסטינים, יינתן שדה התעופה במלואו לטובתה של הרשות. יש לציין כי בעבר דובר כבר על אפשרות כי הקרקע תשמש לצרכים מוניציפליים שונים, אולם עקב הרגישות המיוחדת שיש למקום עבור הפלסטינים היא לא התממשה.

עד אתמול. גורם בכיר בוועדה לתכנון ולבנייה אישר כי רשות שדות התעופה הגישה בקשה זו על מנת להסדיר רישום גבולות, דבר שעשוי לסייע להוצאתה לפועל של תוכניתה הגרנדיוזית ומעוררת המחלוקת של עיריית ירושלים לפרק את שדה התעופה עד היסוד ולהקים במקומו מתחם תעשייה והיי-טק ענק שישמש את הבירה.

התגובות הנזעמות על הצעד לא איחרו לבוא, בעיקר משמאל. "התוכנית החדשה למתחם תעשייה היא עוד תוכנית שנועדה למנוע אפשרות של הסדר בירושלים

ועלולה לחסל את הסיכוי של שתי מדינות לשני עמים", אמרה אתמול ראש צוות מעקב התנחלויות ב"שלום עכשיו", חגית עופרן.

"אותי לא מעניין מי הבעלים של הקרקע, אלא חשוב לי שהמקום יישמר כעתודה קרקעית לרשות הפלסטינית, שקיוותה להפוך את השדה לשדה התעופה של רמאללה", אמר אתמול חבר מועצת עיריית ירושלים ד"ר מאיר מרגלית )מרצ(. " למעשה, השדה הזה קרוב יותר לרמאללה מאשר למרכז ירושלים".

מרשות שדות התעופה נמסר בתגובה: "רשות שדות התעופה מסדירה את ההליכים הטכניים מול עיריית ירושלים לצורך רישום הקרקע שמוחזקת על ידי הרשות במשך שנים רבות". יש לציין כי העברת הבעלות לידי עיריית ירושלים מותנית באישור הממשלה. מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "לא מועבר כל שטח לעירייה. רשות שדות התעופה ביקשה להסדיר רישום גבולות של מספר חלקות במתחם שברשותה. מדובר בהליך פרוצדורלי שכיח ".

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה של תפוז אנשים-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים