בית הדין לעבודה החליט על סיום השביתה בנמלים
בתום דיונים קדחתניים בין נציגי ועד עובדי הנמלים וההסתדרות לבין נציגי האוצר, החליטה נשיאת בית הדין הארצי לעבודה כי העובדים ישובו לעבודה סדירה לאלתר, ובמקביל יקיימו הצדדים בשבועיים הקרובים דיונים כדי להגיע להבנות במחלוקות שנותרו ביניהם. בתום הפגישה, יחזרו הצדדים לבית הדין לדיון נוסף

מזה למעלה משנה דורשים ועדי העובדים בנמלים מהאוצר לממש את הסכמי הפנסיה מ-2005 ולהעביר את הכספים המיועדים לפנסיה שלהם לקרנות נאמנות, בניגוד למצב כיום בו חברות הנמל מחזיקות אותם בחשבונות השוטפים.
בנוסף, ההסתדרות דורשת מהממשלה לממש את האיתנות הפיננסית של חברות הנמלים עליה סוכם עם ביטולה של רשות הנמלים ב-2005 והעברת הפעלת נמלי הים לחברות הנמל, אשר בשנה האחרונה עלה חשש כי איתנות זו תיפגע בעקבות מהלכים שונים בנמלי הים, וכן לשנות את מנגנון חלוקת הפרמיות לעובדים הניתנים להם בגין תפוקה מרבית בעבודה.
זאת ועוד, וועדי העובדים בנמלי הים השונים העלו דרישות ספציפיות הנוגעות לנמלי הים, כגון דרישת ועד עובדי נמל חיפה לבטל את החלטת המשרד לאיכות הסביבה להפסיק את שינוע מכולות המכילות ברום דרך נמל חיפה, מה שלטענתם יפגע קשות באיתנות הכספית של חברת הנמל, ודרישה של ועד עובדי נמל אשדוד לבטל את העברת הדיווידנדים לממשלה כל עוד נושא הפנסיה לא מוסדר.
הערב, לאחר שהתאחדות התעשיינים פנתה לבית הדין לעבודה בדרישה להורות על הפסקת השביתה לאלתר, הזמינה השופטת
בתום פגישה שנמשכה למעלה משלוש שעות, במהלכה נשלחו הצדדים להתייעצויות ביניהם, הושגה פשרה זמנית לפיה עובדי הנמלים ישובו לעבודתם כבר הערב, תוך הבטחת האוצר לעצור כל שימוש של הנהלות חברות הנמלים בכספי הפנסיה של העובדים, ובמהלך השבועיים הקרובים ינהלו הצדדים משא ומתן על הטיפול העתידי בכספי הפנסיה, האיתנות הפיננסית של חברות הנמלים ובדרישת העובדים לשנות את מנגנון מועצות הייצור בנמלים.
במשרד האוצר הביעו סיפוק מההסכמה אליה הגיעו הצדדים הערב. "החלטת הנשיאה הערב היא למעשה המתוה שהציג האוצר בדיוני סוף השבוע, ולצערנו השביתה היום הייתה מיותרת", אמרו באוצר.
לדברי גורם בכיר במשרד האוצר, בין מכלול הדרישות שהציבו ועדי העובדים של הנמלים במסגרת סכסוך העבודה הנוכחי נמצאת דרישה העוסקת באותם 'שוברי מסז'ים וסטייקים' מפורסמים. על פי ההסכם הקיבוצי החל על עובדי נמל חיפה כיום, כל עובד המגיע ל-260 פעולות במהלך משמרת אחת (פריקה וטעינה של מכולות לדוגמה) זכאי לשובר בגובה 150 שקל לארוחה במסעדה יוקרתית או למסז'.
לדברי הגורם, במהלך המשא ומתן הנוכחי דרש ועד עובדי נמל חיפה להוריד את הנורמה הקבועה ל-230 פעולות עבור שובר אחד, מה שהיה עלול לעלות לקופת האוצר מיליון וחצי שקל לשנה. "לזה אנחנו לא הסכמנו, וגם לא נסכים ככל שהמשא ומתן יימשך", אמר הגורם. "בהמשך, לכשיוסדרו שאר הפרטים במסגרת המשא ומתן הנוכחי, נפעל להפוך את מתווה השוברים למתווה של מענקים כספיים עבור תפוקות מרביות בעבודה, כפי שהנהגנו בנמל אשדוד".