לראשונה: ישראל לפני אירופה במיחזור בקבוקים
אזרחי ישראל מוכיחים שהמהפכה הירוקה כבר כאן: חצי מבקבוקי הפלסטיק בארץ נזרקו ב-2011 למתקני מיחזור. ועדיין יש לאן לשאוף: בסקנדינביה ובגרמניה עדיין ממחזרים יותר
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

עמית ברכה, מנכ"ל עמותת "אדם, טבע ודין", שיזמה את הצעת חוק מחזור האריזות ולאחרונה גם את חוק מחזור הפסולת האלקטרונית שתעלה בקרוב לקריאה ראשונה בכנסת, אמר כי הנתונים מעודדים מאוד. לדבריו, אחוזי המחזור הכלליים בישראל עומדים היום על 20 אחוז, לעומת 15 אחוז לפני שנתיים. "לוקח זמן להגיע לסטנדרטים האירופיים, אבל אנחנו בעידן של חקיקה מתקדמת והשאיפה היא להגיע גם בחומרים אחרים שניתנים למחזור ליעד של 50 אחוז מכלל הפסולת בתוך שנים בודדות", אמר ברכה.
אש תחום פסולת ומחזור בעמותה, גלעד אוסטרובסקי, סייג מעט את השמחה. לדבריו, בתחום בקבוקי הפלסטיק, ישראל עדיין מפגרת אחרי כמה מדינות באירופה - ארצות סקנדינביה, הולנד וגרמניה-ומדינות בארצות הברית. במדינות אלו שיעור מחזור בקבוקי הפלסטיק בתחומן עומד על 90 אחוז.
אוסטורובסקי אמר כי, מחזור הקרטון והנייר הם התחומים המובילים בישראל. "בשנתיים האחרונות יש הרחבה ניכרת של תשתית הפחים למיחזור ויש אינדיקציות המעידות שהציבור משתף פעולה באופן יפה במקומות שבהם הגדילו את מספר הפחים", ציין.
בתאגיד המחזור אמרו כי ב-2011, נוספו כ-4,400 מתקני מיחזור (מיחזוריות) ברשויות המקומיות השונות. מספר המתקנים כיום הוא כ-15 אלף . בחלק מהרשויות עובתה כמות המחזוריות באופן משמעותי: בבני ברק לדוגמה, היו עד לפני שנה שבע מיחזוריות בלבד והשנה נוספו לעיר 400 מיחזוריות. עם זאת, ברשויות הקטנות עדיין מקדימים בצורה משמעותית את הערים בצמרת הממחזרים, כאשר את הבכורה כבשה מועצת הערבה התיכונה.
הערים המובילות את תחום המיחזור: קריית אונו וגבעת שמואל, בהן ממחזרים כ-2.2 קילוגרם מיכלים משפחתיים לנפש. אחריהן ברשימה: תל אביב (2.1), גבעתיים, רעננה, הרצליה (1.9), קיסריה, אשקלון, אזור וכפר סבא (1.8). במועצות האזוריות ממחזרים, כאמור, יותר: לאחר הערבה התיכונה ממוקמות יואב (3.4), כפר שמריהו וגדרות (3.2),
"ערב יישומו של חוק הפרדת הפסולת בישראל, הנתונים הללו מוכיחים כי הציבור בישראל מחוייב לנושא המיחזור ומחוייב להפרדה שאומרת, הפסולת - לפח האשפה והבקבוקים – למיחזורית", הוסיפה יו"ר תאגיד המיחזור. "שנה מאז שנכנס לתוקפו חוק האריזות – הצלחנו לעקוף את היעדים שהוצבו לנו על ידי המשרד הגנת הסביבה", אמרה רונן.
לפי נתוני תאגיד המיחזור, בשנה האחרונה נאספו 77 אחוז מסך מיכלי המשקה החייבים בפיקדון - כ600 מיליון בקבוקים, יותר מהיעד שהציב המשרד להגנת הסביבה. שיעור האיסוף השנתי מצטבר של מיכלי המשקה המשפחתיים הנאספים במיחזוריות הגיע ב-2011 ל-41 אחוז מסך הבקבוקים המשפחתיים המשווקים בישראל, הרבה מעל היעד.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -
