הפיכה במאלי: חיילים כבשו ארמון הנשיא

המורדים הודיעו כי החליטו להפיל את ממשלתו של הנשיא בשל "חוסר יכולתה" לספק המשאבים למאבק בהתקוממות השבטית בצפון

סוכנויות הידיעות | 22/3/2012 10:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מאלי,הפיכה
הפיכה צבאית במאלי: חיילים מורדים הכריזו היום (ה') כי השתלטו על ארמון הנשיאות ותפסו את השלטון בשל חוסר שביעות רצונם מהאופן שבו מתנהלת ממשלתו של הנשיא אמדו טומאני טורה עם ההתקוממות של השבטים הטוארגיים בצפון המדינה.
 
חיילים בבירת מאלי.
חיילים בבירת מאלי. צילום: אי-אף-פי
 
אחרי שבמהלך הלילה נשמעו קולות ירי בבירה במאקו, הודיעו הבוקר המורדים כי הם כבשו את הארמון ותפסו כמה משרי הממשלה. לדבריהם, הם השהו את החוקה ופירקו את כל המוסדות הציבוריים עד להודעה חדשה, ובמקומם הוקמה מועצה לאומית להשבת הדמוקרטיה והמדינה.

המורדים האשימו כי הממשלה לא סיפקה לכוחות הביטחון את האמצעים הדרושים כדי להילחם בהתקוממות של בני השבטים הטוארגיים בצפון המדינה, אשר צברה תאוצה אחרי שרבים מחבריהם שבו אחרי שנלחמו לצד כוחותיו של רודן לוב המודח מועמר קדאפי.

"המועצה החליטה לקבל על עצמה את האחריות באמצעות סיום המשטר חסר היכולת של אמאדו טומאני טורה להילחם בטרור ביעילות", אמר דובר המועצה החדשה, אמדו קונארה, בהודעה בטלוויזיה הממלכתית כאשר הוא מוקף ביותר מעשרים חיילים.

קונארה לא ציין מה עלה בגורלו של הנשיא טורה, אשר נבחר לנשיאות לפני עשר שנים והיה אמור לפרוש בחודש הבא אחרי שתי כהונות. גורם ביטחוני טען כי טורה נמצא במקום מאובטח, אולם לא סיפק פרטים נוספים.

אמש, שעות לפני שהחיילים השתלטו על הארמון, הכחיש טורה כי יש ניסיון הפיכה. "העריקים ואנשי הצבא האחרים שלא רוצים להגיע לחזית הם מורדים", אמר הנשיא בהודעה שפרסם בטוויטר אתמול בערב.

המורדים הבהירו כי אין בכוונתם להחזיק בסמכויות לאורך זמן. "אנחנו מבטיחים להעביר את השלטון חזרה לנשיא נבחר באופן דמוקרטי מוקדם ברגע שבו המדינה תתאחד מחדש וכבר לא יהיה איום על השלמות שלה", אמר קונארה בשידור הטלוויזיוני.

מפקד המורדים, סגן אמאדו סנוגו, הודיע כי יוטל עוצר מיידי בין חצות לבין שש בבוקר עד להודעה חדשה. "אנחנו קוראים לכולם לכבד את המוסדות של

הרפובליקה", אמר. "אנחנו נוקטים בכל הצעדים הדרושים כדי להבטיח את ביטחונם של התושבים ואת הרכוש שלהם".

ההתקוממות של הטוארגים שפרצה לקראת סוף השנה שעברה גבתה את חייהם של עשרות בני אדם ועוד 200 אלף תושבים נאלצו להימלט מבתיהם, גם למדינות שכנות. בעקבות זאת, ביקש האו"ם סיוע של 35.6 מיליון דולר כדי לטפל במשבר ההומינטרי הגובר.

ארצות הברית רואה במאלי בת ברית חשובה במלחמה נגד הטרור האיסלאמי, מאחר שהיא נמצאת באזור הסאב סהרה שגובל עם מאוריטניה, ניז'ר ואלג'יריה שבו פעילה הזרוע הצפון אפריקאית של אל-קאעידה שאחראית לפיגועים ולחטיפות.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים