סיבת המתח בין סלובניה לאוסטריה: נקניקיה
שתי המדינות נלחמות על נקניקיית חזיר טחון, שאמורה לקבל מעמד מוגן, דומה לזה שזוכות לו השמפניה והפרמזן

הקרב על הנקניקיה צילום אילוסטרציה: קיי-אר-טי
מספר מוצרי מזון, כמו שמפניה, גבינת פרמזן ועוד, זכו בשנים האחרונות למעמד מוגן על פי תקן אירופי חדש המאשר כי כל תהליכי הייצור, ההפקה וחומרי הגלם מהם עשויים מוצרי המזון נעשים במחוז שאת שמו הם נושאים.
אלא שהפניה הסלובנית גרמה לכעס רב באוסטריה השכנה,
שם מאמינים כי המתכון עתיק היומין לנקניקיה שייך דווקא להם. אנשי לשכת המסחר של וינה, שזעמו על הפניה הסלובנית, טענו כי מדובר בעצם בנקניקיה אוסטרית מסורתית בשם Kaesekrainer ודרשו מהסלובנים למשוך את בקשתם.
בפניה הסלובנית להעניק לנקניקיה מעמד מוגן כמאכל סלובני מסורתי, נכתב כי המתכון המקורי והבשר לייצור הנקניקיה מגיעים מאחד האזורים הכפריים של המדינה. אם שתי המדינות לא יצליחו להתגבר על חילוקי הדעות, הנציבות האירופית תהיה זו שתפסוק בנושא בשבועות הקרובים.