לקראת חג העצמאות: זינוק בצריכת הבשר

בחודש שבין פסח לל"ג בעומר כמות הבשר שישראלי אוכל גדלה פי 1.3 ועומדת על 2.3 ק"ג. בסה"כ נצרכים בארץ בעת הזו 15 אלף טון

דליה מזורי | 23/4/2012 17:16 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עם המנגל, וזה מתבטא במספרים: בעוד שבחודש ממוצע אוכל ישראל כ-1.7 ק"ג בשר, בחודש המתחיל בפסח ומסתיים בל"ג בעומר מזנקת צריכת הבקר פי 1.3 ומגיעה לכ-2.3 ק"ג. הצריכה החודשית הממוצעת של בשר בקר בישראל היא כ-9,500 טון. ב"חודש העצמאות" היא מטפסת לכמות של 15 אלף טון.

להערכת רחלי גבריאלי, מדריכה ארצית לבקר במשרד החקלאות, ממוצע צריכת בשר הבקר בארץ עומד על כ-18 ק"ג לנפש לשנה.

הנתון הזה מובא לצד העובדה שבשנים האחרונות ישנו מחסור עולמי בבשר בקר ולכן ניכרת עליית מחירים יחסית ברשתות השיווק, בעיקר בנתחי הבשר המובחרים - פילה,
אנטרקוט וסינטה. עם זאת, בחלקי הבקר המיועדים לבישולים ארוכים ובישולי קדירה וכן בבשר הטחון ניכרת ירידה מסוימת במחירים בשנה האחרונה.

צרכני בשר הבקר בישראל נחלקים לשניים: 48 אחוז מעדיפים בשר בקר טרי, המהווים כ-56 אלף טון, ו-52 אחוז מסתפקים בבשר בקר קפוא, המהווים כ- 60 אלף טון. לפני מספר שנים עמד הביקוש לבשר טרי רק על כ-35 אחוז, מה שמלמד על מגמה של מעבר לצריכת בשר בקר טרי.

הבשר הקפוא הנצרך בארץ מיובא בעיקר מדרום אמריקה, בעוד שמקור הבשר הטרי מגידול מקומי של בקר ישראלי הן בעדרי הבקר במרעה והן ברפת החלב.

צילום: יגאל לוי
ממנגלים בכיף צילום: יגאל לוי
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים