לקראת חג העצמאות: זינוק בצריכת הבשר
בחודש שבין פסח לל"ג בעומר כמות הבשר שישראלי אוכל גדלה פי 1.3 ועומדת על 2.3 ק"ג. בסה"כ נצרכים בארץ בעת הזו 15 אלף טון
להערכת רחלי גבריאלי, מדריכה ארצית לבקר במשרד החקלאות, ממוצע צריכת בשר הבקר בארץ עומד על כ-18 ק"ג לנפש לשנה.
הנתון הזה מובא לצד העובדה שבשנים האחרונות ישנו מחסור עולמי בבשר בקר ולכן ניכרת עליית מחירים יחסית ברשתות השיווק, בעיקר בנתחי הבשר המובחרים - פילה,
אנטרקוט וסינטה. עם זאת, בחלקי הבקר המיועדים לבישולים ארוכים ובישולי קדירה וכן בבשר הטחון ניכרת ירידה מסוימת במחירים בשנה האחרונה.
צרכני בשר הבקר בישראל נחלקים לשניים: 48 אחוז מעדיפים בשר בקר טרי, המהווים כ-56 אלף טון, ו-52 אחוז מסתפקים בבשר בקר קפוא, המהווים כ- 60 אלף טון. לפני מספר שנים עמד הביקוש לבשר טרי רק על כ-35 אחוז, מה שמלמד על מגמה של מעבר לצריכת בשר בקר טרי.
הבשר הקפוא הנצרך בארץ מיובא בעיקר מדרום אמריקה, בעוד שמקור הבשר הטרי מגידול מקומי של בקר ישראלי הן בעדרי הבקר במרעה והן ברפת החלב.

ממנגלים בכיף
צילום: יגאל לוי
