ישראל במקום השלישי בעולם באכילת שוקולד
סקר ה-OECD: הישראלים צורכים הרבה מאוד ירקות. אבל את האוכל הבריא אנחנו "מאזנים" עם המון שוקולד: 38.8 ק"ג לנפש בשנה

שוקולד. הרבה שוקולד... צילום: רענן כהן
הישראלים אוכלים הרבה ירקות - כ-197.6 ק"ג ירקות לנפש לשנה. זהו המקום השלישי המכובד, לאחר יוון (257 ק"ג לנפש) וטורקיה (252.2).
אנחנו כנראה אוהבים גם ממתקים: 38.8 ק"ג לנפש לשנה. גם כאן אנו במקום השלישי, אחרי לוקסמבורג (59.8 ק"ג) ואיסלנד (53.1).
הנתון המפתיע: הישראלים אוכלים הרבה פירות ים
ביום העצמאות "ממנגלים" הישראלים סוגי בשר שונים. זה בוודאי מסייע לנו להתמקם במקום התשיעי ברשימת זוללי הבשר (טרי, קפוא ועופות) עם 68.3 ק"ג בשר לנפש בשנה. שמונה מדינות בארגון ה-OECD
מקדימות את ישראל, כולל קנדה, ארה"ב, אוסטריה, דנמרק, יוון ואירלנד. פורטוגל במקום ראשון (105.9), ויוון במקום השני (103.8).
הישראלים, באופן לא מפתיע, אוהבים קטניות (כולל חומוס) ואוכלים 5.1 ק"ג לנפש בשנה, זאת לעומת 8.4 ק"ג במקסיקו
ו-6.6 בקנדה.
בניגוד למיתוס, הישראלי הממוצע לא טורף ביצים. החיבה לביצים ישראל נמצאת בתחתית הטבלה - במקום 20 עם 6.7 ק"ג לנפש בשנה. גם כאן נמצאת מקסיקו במקום הראשון (19.4), ולוקסמבורג במקום השני (16.2).
זאת ועוד, מהסקר עולה שהישראלים הפכו לאוכלי דגים ומאכלי ים, והם תופסים מקום טוב באמצע בקטגוריה הזו, עם 13.4 ק"ג לנפש לשנה. ובצמרת אין הפתעות: פורטוגל במקום הראשון (45.2), ואיסלנד במקום השני (38.6).
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
