יהדות התורה: "מנהלים קרב אגרוף על גבנו"
במפלגות החרדיות נחושים לטרפד את כל הצעות החוק שיאלצו את בחורי הישיבות להתגייס. "כולם רק מעמידים פנים שהם רוצים בחירות"

שר הפנים אלי ישי נועץ אתמול בנושא עם בכירים בש"ס והוא צפוי לעדכן בהתפתחויות את מנהיגה הרוחני של התנועה, הרב עובדיה יוסף. בגלל חשיבות הנושא צפויים החרדים להציג חזית אחידה עם "יהדות התורה".
ההנהגה החרדית תסכים לכל פיתרון אפשרי, כל עוד בשורה התחתונה יוכל כל חרדי שחפץ בכך, לחבוש את ספסלי הישיבה ולא ללבוש מדי צבא או להתגייס לשירות אזרחי.
בחודש פברואר האחרון קבע בג"ץ כי "חוק טל", המאפשר פטור גורף לאלפי בחורי ישיבה משירות צבאי, אינו חוקתי ותוקפו יפוג באוגוסט השנה. אם לא יתקבל חוק אחר במקומו, צפויים אלפי חרדים להיחשב לעריקים.
החרדים הפגינו אתמול קשיחות רבה מול ראש הממשלה בנימין נתניהו, שקיבל אתמול לפגישה בלשכתו את אנשי "פורום השיוויון בנטל", הנאבקים לחלוקה שיוויונית וצודקת של השירות.
בתום פגישה שקיים סגן שר הבריאות יעקב ליצמן
אייכלר הודיע כי סיעתו תתכנס היום לדון בהתנהגותו של נתניהו. "את בעיות יוקר המחיה הוא לא יכול לפתור, אז הוא מסיט את האש לכיוון הציבור החרדי", אמר אייכלר.
גורם בכיר בש"ס אמר למעריב: "כולם מעמידים פנים שהם רוצים בחירות, אבל אף אחד, כולל ליברמן ומופז, לא באמת רוצים בכך. אנחנו עדיין חושבים שיש מצב שנתניהו ינסה למצוא דרך להשלים ארבע שנות כהונה וכרגע כולם בהמתנה. במצב הזה ש"ס תצטרך להגיב להתפתחויות בשטח".
הלחץ על ראש הממשלה מגיע גם מהכיוון השני. מי שחשב שהפגישה שנערכה אתמול בין נתניהו לאנשי "הפורום לשיוויון בנטל" תביא לסופו של המאבק להחלת חובת הגיוס על כולם - טעה. אנשי הפורום, השבעים מהבטחות, הבהירו: אנחנו ממשיכים. בפורום ימשיכו להחתים עצומה בכל הארץ. את "אוהל הפרייארים", שפורק לפני יום הזיכרון, יעבירו מירושלים לנהריה, כאשר הכוונה היא לעבור איתו בכל הארץ.
הפגישה נערכה בלשכתו של נתניהו עם מובילי המאבק - בועז נול, עידן מילר, יואב קיש, זוהרה ברגר-צור ויותם ברגר. "חלוקת הנטל חייבת להשתנות", אמר נתניהו. "מה שהיה לא יהיה. זאת פגישה שנייה שלנו בחודשים האחרונים. אני יודע שיש הרבה טרמפיסטים שהצביעו בעד הארכה אוטומטית של חוק טל. אני לא כזה".
"חוק טל יוחלף בחוק שוויוני יותר, צודק יותר, ואני אביא אותו. החוק החדש יכלול גם שירות אזרחי לערבים. צריך לעשות זאת מבלי לשסות ציבור בציבור. השינוי יהיה כרוך בהרחבת מסגרות ובהגדלה תקציבית", הוסיף..
אבל נציגי הפורום לא "קנו" את ההצהרה. ברגר-צור, ממנהיגות "הפורום לשיוויון", אמרה: "אנחנו מאוד שמחים על עצם ההזמנה לפגישה כי זה מעיד שהמאבק שניהלנו בחמש השנים האחרונות מקבל הכרה ציבורית ופוליטית ומקבלי ההחלטות מבינים שמה שהיה לא יכול להמשיך, אבל ראש הממשלה לא דיבר על לוח זמנים ולא נתן כל התחייבות ברורה. נמשיך להיאבק, ושלא יעשו לנו חוקים קוסמטיים".
כחלק מהמאמצים לפתור את המשבר מתכוון שר הביטחון אהוד ברק להגיש ביום ראשון לממשלה הצעת חוק שניסח היועץ המשפטי של משרד הביטחון, ובמרכזה יהיה על צה"ל להחליט מי יגויס, ומי שלא יגוייס יופנה לשירות אזרחי לאומי בקהילה למשך שנה.
לשר הביטחון, על פי ההצעה, תהיה הסמכות לפטור מועמד משירות סדיר אם ראה לנכון לעשות כן בשל קושי ממשי בהשתלבותו עקב אורח חייו הדתיים, ועם קבלת הפטור הוא יעשה שנת שירות בקהילה. מי שישרת בצה"ל יתוגמל בשנתיים הנוספות מעבר לשנה הראשונה, ברמה דומה לשכר המינימום במשק.
ברק אמר כי לאחר הגשת הצעת החוק לקריאה טרומית, הוא מתכוון לדון עם המפלגות החרדיות, אולם המטרה היא להעביר את החוק כבר במושב הקיץ הקרוב.
בתוך כך תתכנס היום ישראל ביתנו לישיבה שבה יתייחס היו"ר אביגדור ליברמן להחלטתו להביא לאישור הכנסת ביום רביעי בשבוע הבא את הצעת החלופית לחוק טל, שאישורה עלול להביא לפרישת החרדים מהממשלה ולהקדמת הבחירות.
בהכנת הידיעה השתתפו: חיים גריידינגר, אריק בנדר, אלי ברדנשטיין ואחיקם משה דוד
