הקשר של המשטרה עם הקב"טים נותק
המשטרה הצטיידה במכשירי קשר חדישים, אולם לא ציידה בהם קציני ביטחון במועצות אזוריות וכעת הם לא יכולים ליצור קשר במקרה חירום

אולם כעת מתברר כי המהלך, שנחשב התקדמות משמעותית בכל הקשור לשדרוג מערכות הקשר המבצעיות של הכוחות הפועלים בחירום, הותיר מאחור דווקא את מי שאמורים לחבור בשעת חירום לכוחות האלו: קציני הביטחון, סיירי השדות וכיתות הכוננות במועצות האזוריות, ובהם אלו הממוקמות ביישובי קו העימות, עוטף עזה וקו התפר. אנשי שטח אלה נותרו עם מכשירי הקשר הישנים, אשר לא יכולים להתחבר לרשת החירום במערכת החדשה.
"אחרי מלחמת לבנון השנייה ומבצע'עופרת יצוקה' היה ברור לכולם שהקשר בין הצבא, המשטרה ומג"ב לבין אנשי הביטחון ביישובים חייב להיות הדוק וישיר", מסביר תת-אלוף במיל' דובי דקל, רכז הביטחון במרכז המועצות האזוריות.
"מערכת הביטחון אכן יזמה רכישה של מכשירי קשר לכל רכזי הביטחון ובעלי התפקידים במועצות, אבל כבר כמה חודשים - מאז השדרוג של המערכת לרשת חדשה - האנשים שלנו לא יכולים להתחבר לרשת החדשה. נוצר מצב שבו כשלקב"ט יש אירוע חבלני או מצב חירום אחר, הוא צריך להתקשר בטלפון הסלולרי שלו למשטרה ולכוון את הכוחות שמגיעים ב'טלפון שבור'. זה לא עובד וזה מאוד מסוכן", הוא מוסיף.
זאת ועוד, מתברר כי גם לחברי כיתות הכוננות ביישובים, שאמורות לתת מענה מיידי במצב חירום, לא סופקו מכשירי הקשר החדשים על אף היותן תחת אחריות של מג"ב. "לפני כמה זמן הוקפצנו לאירוע שריפה גדול באזור קיבוץ יסעור, אבל משום שהמשטרה ומכבי האש עברו לרשת החדשה בחירום - לא יכולנו לדבר איתם בזמן אמת. את פינוי התושבים והפעולות האחרות עשינו בלי לתאם איתם", הוסיף ישי עפרוני, קב"ט המועצה האזורית מטה אשר.
לדבריו, "בכל מה שקשור היום למרדפים אחרי גנבי רכב לשטחים, הקפצות לאירועי שריפה ואירועים ביטחוניים, אין קשר ישיר
בעקבות המצב פנה יו"ר מרכז המועצות האזוריות, שמוליק ריפמן, לשורה ארוכה של גורמים במשרד לביטחון הפנים במטרה להביא לפתרון המשבר, אך נתקל, לדבריו, במבוי סתום. "לא יכול להיות שיחליפו מערכת שלמה, ישאירו את הקב"טים שלנו ואת כיתות הכוננות מנותקים ויגידו לנו לרכוש על חשבוננו מערכות קשר בעשרות אלפי שקלים. המהלך הזה היה חייב להיות מוסדר על ידי המדינה, וחייבים להגיע להסדר בהקדם לפני שיקרה פה אסון", הזהיר ריפמן.
מהמשרד לביטחון הפנים נמסר בתגובה: "ועדה בין-משרדית פועלת לרשות רח"ל (רשות החירום הלאומית) להקמת מערכת רדיו לאומי המתבססת על מערכות משטרת ישראל ופיקוד העורף. ועדה זו פועלת בין היתר למימוש שיפורים נדרשים לשם היערכות מיטבית של כלל הכוחות בעת חירום. בנוסף לכך מקדם המשרד הקמת מערכת תקשורת משותפת לכלל הגופים, שתאפשר קישוריות ושיתוף מידע בזמן אמת בין כלל הכוחות במטרה להביא את כלל המידע הקריטי לגורם הנכון בזמן הנכון ".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
