
המקדש ההודי הפך לירוק, מה היוזמה שלכם?
המקדש בטירומלה הקים יער מנקז פחמן והמטבח הפך לסולארי. גם לכם יש רעיון ירוק? תחרות "היוזמה של הירוקה" זה המקום
אתם יזמים וחשוב לכם לעשות טוב לחברה ולסביבה? רוצים לעשות מזה עסק? בואו להשתתף! nrg מעריב יחד עם בית הספר לעסקים חברתיים משיקים את התחרות הראשונה בישראל לעסקים חברתיים-סביתיים. תתחילו לגבש את המיזם שלכם – ואולי תזכו לממש אותו.כנסו לדף הפייסבוק שלנו, בו מתנהלת התחרות. פרטים נוספים כאן.
בעיר מקדש Tirumala, במדינת אנדרה פראדש בהודו, ישנו מקדש מהמם ביופיו המצופה כולו זהב ה- Venkateshwara, אחד המקדשים הקדושים והעשירים ביותר של הינדואיזם. למקדש מגיעים בין 50 ל-100 אלף מבקרים ביום ואוספים תרומות של 340 מיליון דולר בשנה. תנועה מאסיבית זאת של עולי רגל צורכת משאבים עצומים של חשמל ומים.

במקדש החליטו לקחת אחריות ולקדם טכנולוגיות לחדשנות חברתית והתייעלות אנרגטית וללמד את המבקרים מתוך עשייה ודוגמה, תוך שימוש בכוח הדתי והיכולת הכלכלית שלהם.
לקידום החדשנות החברתית החליטו במקדש לחשוף את המבקרים למספר יוזמות אותן הם מקיימים ברחבי המקדש. כך למשל הם הפכו את היער מסביב למקדש ל"מנקז פחמן" (הפיכתו לאתר הסופג יותר פחמן מהכמות שהוא משחרר לסביבה).
לדברי מנכ"ל המקדש, המטרה לשלב מקורות אנרגיה ברי קיימא יחד עם המקורות הקונבנציונלים מתוך מחשבה שהחשיפה של שימוש במקורות חלופיים לקהל המבקרים הינוה גדולה משמעותית ממה שפרסום יכול ליצור.
הם כבר הצליחו בירוק:
◄דמיינו: עולם ללא פסולת
◄האתר שילמד אתכם איך להיות ירוקים
בנוסף, בגג מטבח המקדש, אשר מספק ארוחות חינם לעולי הרגל צורך מעל 50 אלף קילו אורז ועדשים ביממה, הקימו צלחות סולאריות. הקולטים מחוברים ל"מערכת עקיבת שמש" וזזים בהתאם למיקום השמש במהלך היום. האנרגיה הנאגרת מומרת לקיטור שמשמש את הבישולים במטבח וחוסך בזמן ובעלויות הבישול. המערכת מייצרת מעל 4,000 קילו של קיטור בטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס אשר חוסך בממוצע כ-500 ליטר של סולר ליום
קיימות תוכניות להציב תחנות רוח לייצור חשמל ובכך לבטל את צריכת החשמל הקונבנציונלית לגמרי. המקדש הוא יחודי בתרומות החסידים שלו ובעצם החדרת הטכנולוגיות החברתיות החדשניות מאפשר למבקרים מחוץ להודו לתרום בטכנולוגיות בר קיימא. עולי הרגל לומדים מהעשייה של המקדש איך לשלב טכנולוגיות חברתיות חדשניות עם האמונה והדת.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -
