ליקויי כשרות התגלו בבית המטבחיים בחולון
ביקורת פתע במפעל גילתה שעובדים סודנים טיפלו בבשר ללא פיקוח. משגיח הכשרות הושעה, אך גורמים ברבנות מאשימים: מטפלים רק בש.ג

בית מטבחיים בדרום חולון צילום: יהונתן שאול
לא מדובר בפעם הראשונה שהביקורת במקום תופסת את המשגיחים בקלקלתם בסוגיה הנחשבת לחמורה בתחום הכשרות. על פי ההלכה והנהלים אסור בשום פנים ואופן להשאיר בשר לא מסומן, ללא פיקוח צמוד, מחשש שיהפוך לטרף בגלל פעולה לא נכונה של העובדים הזרים במקום.
ביקורת שנערכה בינואר האחרון במקום העלתה כי במקום בוצעו עבודות להכשרת הבשר ללא נוכחותו של משגיח.
טיפול בש.ג. ללא לקיחת אחריות
לאור הממצאים, החליט רב בית המטבחיים, הרב אריה זילברשטיין להשעות את משגיח הכשרות מתפקידו. אולם גורמים בכירים ברבנות אמרו אתמול ל nrg-מעריב, “יש כאן תסמונת של טיפול בש.ג. ללא לקיחת אחריות של גורמי הכשרות. לא יכול להיות שאירוע כזה מתרחש ועולם כמנהגו נוהג".
לאור הממצאים
החליטו ברבנות הראשית לסמן את כל חלקי הבשר שהיו גלויים במקום בשעת האירוע כטרפים. הרב אריה זילברשטיין רב בית המטבחיים אמר כי "הבשר כשר. הסודנים לא הכשירו אותו". את תגובתו של הרב ישראל מאיר לאו, הרב הראשי לתל אביב יפו המעניקה את הכשרות למפעל לא ניתן היה להשיג.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
