ליקויי כשרות התגלו בבית המטבחיים בחולון

ביקורת פתע במפעל גילתה שעובדים סודנים טיפלו בבשר ללא פיקוח. משגיח הכשרות הושעה, אך גורמים ברבנות מאשימים: מטפלים רק בש.ג

חיים גריידינגר | 5/6/2012 21:31 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: כשרות, חולון,
בית המטבחיים הגדול בחולון מספק בשר לספקים רבים ותוצרתו מגיעה גם לריכוזיים החרדיים בבני ברק וירושלים, אבל מסתבר כי התנהלות מערכת הכשרות של המקום בעייתית – וזו בלשון המעטה.

בית מטבחיים בדרום חולון
בית מטבחיים בדרום חולון צילום: יהונתן שאול
ל-nrg מעריב, נודע כי בביקורת פתע שנערכה במקום לפני כשבוע התגלה כי הפועלים הסודנים שבמפעל טיפלו בחלקי הבשר המיועדים להכשרה – ללא פיקוחו של משגיח צמוד כמתחייב.

לא מדובר בפעם הראשונה שהביקורת במקום תופסת את המשגיחים בקלקלתם בסוגיה הנחשבת לחמורה בתחום הכשרות. על פי ההלכה והנהלים אסור בשום פנים ואופן להשאיר בשר לא מסומן, ללא פיקוח צמוד, מחשש שיהפוך לטרף בגלל פעולה לא נכונה של העובדים הזרים במקום.

ביקורת שנערכה בינואר האחרון במקום העלתה כי במקום בוצעו עבודות להכשרת הבשר ללא נוכחותו של משגיח.
טיפול בש.ג. ללא לקיחת אחריות

לאור הממצאים, החליט רב בית המטבחיים, הרב אריה זילברשטיין להשעות את משגיח הכשרות מתפקידו. אולם גורמים בכירים ברבנות אמרו אתמול ל nrg-מעריב, “יש כאן תסמונת של טיפול בש.ג. ללא לקיחת אחריות של גורמי הכשרות. לא יכול להיות שאירוע כזה מתרחש ועולם כמנהגו נוהג".

לאור הממצאים

החליטו ברבנות הראשית לסמן את כל חלקי הבשר שהיו גלויים במקום בשעת האירוע כטרפים. הרב אריה זילברשטיין רב בית המטבחיים אמר  כי "הבשר כשר. הסודנים לא הכשירו אותו". את תגובתו של הרב ישראל מאיר לאו, הרב הראשי לתל אביב יפו המעניקה את הכשרות למפעל לא ניתן היה להשיג.



בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בארץ''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים