ניסוי: דשן מהשפד"ן הגביר תנובת תפוחי האדמה
המתקן שפותח במכון וולקני, ההופך 15% מהבוצה של ערי גוש דן לדשן לחקלאות, עשוי להגביר את תנובתו בעקבות התוצאות
◄בואו להיות חברים של nrg ירוק גם בפייסבוק

כשהתחלנו החשש היה שהחקלאים לא ירצו להשתמש בו מכיוון שבתהליך המתקן משתמש בסיד ובפחם, וכעת התבדה החשש שהתוצרת לא תתאים". לדברי פולובין, בתקופה הקרובה החברה צפויה להגביר את תנובת המתקן מכ-200 טונות דשן ביום לכ-500 טונות ביום.
השפד"ן, מפעל טיהור השפכים הגדול בישראל, מטפל בשפכיהן של 23 רשויות מקומיות במסגרת איגוד ערי דן לאיכות סביבה (איגודן), בהיקף המוערך ב-370 אלף מ"ק ליום. השאריות שנותרות בתהליך הטיפול בשפכים - מיליוני קוב של בוצה בשנה - מוזרמות כיום במסגרת היתר הזרמה מיוחד ישירות אל הים באזור פלמחים, כ-5 ק"מ בלבד מהחוף.
על-פי התוכנית המקודמת, השפד"ן אמור להפסיק את הזרמת הבוצה המזהמת בקרוב ולהתחיל לטפל בה במסגרת "מעכלים" - מתקני ענק שקבוצת שיכון ובינוי מקדמת בעלות של כ-200 מיליון שקל. פרויקט זה, שאמור היה להסתיים במהלך 2013, סבל מעיכובים רבים, ולאחרונה
ואולם, כאמור, בינתיים הקימה דן וירו בשפד"ן מתקן ניסיוני שהופך את הבוצה לדשן לחקלאות ויכול להפיק ממנה גם אנרגיה. בחברה מציינים כי עלות הקמת המתקן עמדה על כ-14 מיליון שקל ועלות התפעול שלו כ-9.5 מיליון שקל בשנה. כיום המתקן מטפל ב-15% מהבוצה , אולם בחברה מציינים כי הוא מסוגל לטפל בכ-45% ושבתוך שנה יוכל לטפל בכל הבוצה.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום איכות הסביבה -
