בגלל פוקלנד: מפגש טעון בין קמרון לקירשנר
נשיאת ארגנטינה ניסתה לתת לראש הממשלה הבריטי מעטפה עם ניירות הנוגעים למחלוקת על האיים, אבל הוא סירב
- משאל עם יקבע את עתיד איי פוקלנד
- 30 שנה למלחמת פוקלנד: עדיין לא שקט
- הצצה לאיי פוקלנד: בין פינגווינים לאדישות
שני המנהיגים נתקלו זה בזה במסדרון שולי פסגת ה-G20 (הכלכלות המובילות בעולם) שנערכת בלוס קאבוס שבמקסיקו. השיחה ביניהם החלה באווירה נעימה, כאשר הם עסקו בדיונים שהתנהלו ביום הקודם.

אולם אז אמר קמרון: "אני לא מציע דיון מלא כעת בנוגע לאיי פוקלנד, אבל אני מקווה ששמת לב שאנחנו עורכים משאל עם ואת צריכה לכבד את דעתם. אנחנו מאמינים בהגדרה עצמית ופועלים בתור אנשים דמוקרטים ב-G20".
אז ניסתה קירשנר להגיש לראש הממשלה הבריטי מעטפה בגודל A4, שלפי הדיווחים כללה החלטות של מועצת הביטחון של האו"ם בנוגע לאיי פוקלנד. אולם קמרון לא הסכים לקבל את המעטפה, וגרומים בריטיים הסבירו כי המהלך היה אמור להתבצע דרך הערוצים הדיפלומטיים הראויים.
במסיבת עיתונאים שערך קמרון לאחר מכן, הוא הבהיר כי הוא לא חיפש לעשות הצגה מול המצלמות, בעוד עוזריו האשימו בכך את קירשנר. "אני חושב שמשאל העם הוא רגע חשוב ביותר ורציתי להעלות את זה במיוחד עם הנשיאה הארגנטינאית ולומר שחשוב שכולם ישימו לב למשאל הזה. לכן, אני חושב שזה היה הדבר הנכון לעשות", אמר.
במשלחת הארגנטינאית לא הסתירו את מורת רוחם מהתנהגותו של קמרון. "לאומות יש את החובה לדבר", אמר שר החוץ, הקטור טימרמן. "הכנו מעטפה שמכילה כמה ניירות, אבל ראש הממשלה סירב לקבל אותה. בריטניה ממשיכה לסרב לדבר ומה שהפתיע אותי יותר מכל היה שדיוויד קמרון לא הלך לפגישת האו"ם על דה קולוניאליזם ביום חמישי האחרון".
איי פוקלנד, שכיום מתגוררים בהם כ-3,000 בני אדם, נמצאים תחת שליטה בריטית מאז 1833 ומהווים אחת מבין 14 טריטוריות בריטיות, מצב ביניים בין מושבה לעצמאות. הממשלה המקומית יכולה להעלות את המסים ויש לה שטרות כסף משלה, אבל היא מסתמכת על בריטניה לצורך מדיניות הגנה וחוץ.
אולם גם ארגנטינה רואה את האיים כחלק משטחה הריבוני לפני שלושים שנה בדיוק הפך הסכסוך למלחמה. ב-2 באפריל 1982, הורה הרודן הארגנטינאי, גנרל לאופולדו גלטיירי, לצבאו לפלוש לאיים – אשר מכונים על ידי הארגנטינאים בשם לאס מלווינס – והחיילים כבשו את הבירה פורט סטנלי.
בעקבות זאת הורתה ראש הממשלה הבריטית, מרגרט תאצ'ר, על פעולה צבאית לשחרור רצועת האיים. כוחות ימיים גדולים ויחידות
המתיחות בין המדינות על השליטה באיים הקטנים, אשר נמצאים 480 ק"מ ממזרח לקצה של יבשת אמריקה הדרומית, גברה מאז שהתגלה בשנת 1998 כי באזור יש עתודות נפט גדולות. בריטניה הודיעה לפני כשנתיים כי בכוונתה להתחיל לבצע קידוחים ליד האיים, ובתגובה הזהירה ארגנטינה כי תתבע חברות שיהיו מעורבות בחיפושי הנפט.
בפברואר האחרון התלוננה ארגנטינה בפני האו"ם כי בריטניה הופכת את האזור לצבאי והחליטה לאסור על ספינות מפוקלנד לעגון בנמליה. הזעם בבואנוס איירס גבר בעקבות הצבתו של הנסיך וויליאם באיים במסגרת שירותו כטייס חילוץ והצלה בחיל האוויר המלכותי ובשל משלוח של ספינת מלחמה לאזור.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
