מאהל המחאה הראשון של 2012: "רק פרומו"
פעילים חברתיים הקימו את המאהל בגן מול רכבת מרכז ומבטיחים להקים מאהלים נוספים. סתיו שפיר: "אנחנו דור שגנבו לו את המדינה"
- דרמה בעיריית ת"א: מרצ פרשה מהקואליציה
- המפכ"ל תוקף: המפגינים רצו לעורר מחאה בכל מחיר
- לילה שחור: גל ביטולי מופעים לקראת הלילה הלבן

לדבריו, למרות שבימים האחרונים הוצגו פעילי המחאה כאלימים וכאנרכיסטים – "אנחנו ממש לא כאלה".
תמיר חג'ג', גורם מרכזי במחאה החברתית שפעל להקמת המאהל הוסיף כי הצעד הזה הוא רק ההתחלה. "המאהל בארלוזורוב זה פרומו לקיץ הקרוב. אנחנו מתכוונים ביום ראשון להקים מאהל נוסף בכיכר רבין ומתכוונים לשהות שם במהלך כל הקיץ".
מוקדם יותר, כמאה בני אדם בהם סגנית ראש עיריית תל אביב המתפטרת מיטל להבי (מרצ), וחברת המועצה תמר זנדברג הפגינו מחוץ למבנה העירייה ברחוב אבן גבירול במחאה על ההתנהלות של ראש העיר רון חולדאי מול פעילי המחאה. לטענת המפגינים, האלימות הקשה שהופעלה על ידי פקחי העירייה והשוטרים באירועי סוף השבוע אירעה בהנחייתו של חולדאי, המתנגד להקמת מאהל המחאה בשדרות רוטשילד. ההפגנה ננעלה ללא אירועים מיוחדים, והפעילים התפזרו.
לדברי חג'ג', העובדה שההפגנה הסתיימה ללא כל אלימות נעוצה בכך שלא הייתה כמעט נוכחות משטרתית במקום. "זה שהמשטרה לא הייתה שם מוכיח שאנשי המחאה לא אלימים ולא מחפשים להתעמת. זה מוכיח שאנשי המחאה יודעים לשלוט בעצמם ולא צריכים שגורמים חיצוניים יתגרו בהם או יכו אותם".
בתוך כך הודיעו מובילי המחאה על "הפגנת ענק" שתתקיים ברחבת מוזיאון תל אביב במוצאי השבת
סתיו שפיר, ממנהיגות המחאה, חזרה והתייחסה לדיכוי של ההפגנות בסוף השבוע בידי המשטרה. "כשרואים שאנחנו לא שותקים, הם רוצים להשתיק אותנו בכוח", אמרה בכנס באוניברסיטת חיפה והוסיפה: "אני מייצגת דור שמרגיש שגנבו לו את המדינה".

לדבריה, מה שאירע בהפגנות האחרונות היה פרץ ספונטני של מחאה, כשהפעם "זה היה לא רק על המציאות החברתית אלא אפילו על הזכות הבסיסית שלנו למחות, על מהי דמוקרטיה". היא אמרה כי
"הפוליטיקאים שברו את החוזה איתנו – אנחנו עמדנו בצד שלנו בהסכם, אבל אז בא השלטון ואמר – זה שלנו".
עוד אמרה שפיר כי הפוליטיקה לאורך השנים במדינת ישראל היא פוליטיקה של הפחדה. "כשלא מפחידים אותנו עם המצב הביטחוני, אז מפחידים אותנו עם המצב הכלכלי. שר האוצר אמר שאנחנו לפני 'מלחמת עולם כלכלית' ואחרים אמרו שהמחאה היא 'פיגוע כלכלי'. הרטוריקה היא תמיד מלחמתית. זו הפוליטיקה שאנו רוצים לגרש".
כשנשאלה לגבי הפעולות העתידיות של תנועת המחאה אמרה שפיר כי המטרה שלהם היא להמשיך ולפעול בכל רחבי הארץ ולעודד ולעורר עוד ועוד אנשים לקחת אחריות ולבצע שינויים. "בהתחלה המטרה שלנו הייתה להוציא כמה שיותר אנשים החוצה. האמנו שאם יהיו הרבה אנשים, אז יבינו שאנחנו צודקים, שזה מה שהעם רוצה – ועשינו זאת. אבל גם לאחר שחצי מיליון איש יצאו לרחובות, שום דבר לא השתנה".

