עתירה: להציב אוהלים בת"א גם ללא רישיון
האגודה לזכויות האזרח ו-5 מפעילי המחאה החברתית עתרו למחוזי בת"א נגד העירייה; "מדיניותה פסולה ופוגעת בחופש הביטוי"

הקמת האוהל בשדרות רוטשילד. "כבר עכשיו יש ניסיונות להשתיק מחאות מקומיות" צילום: אבשלום ששוני
הוא הועבר מאגף אחד למשנהו, ולבסוף נתבקש להגיש בקשה ולפרט בה מהי מטרת המאהל, גודלו, מיקומו, ופרק הזמן המבוקש לעמידתו במקום. לאחר שהשיב על פרטים אלה, נדרש להוציא רישיון עסק, אישור משטרה ואישור מכבי האש. על מנת לקבל את אישור המשטרה, נדרש אישור מהנדס בטיחות, בודק חשמל ומד"א, והתחייבות על הצבת שומר במתחם. אישור מכבי האש הצריך הוכחה כי האוהל עומד בדרישות מכון התקנים.
"עיריית תל אביב מעמיסה בירוקרטיה"
לצד כל הדרישות, העירייה אישרה להציב את המאהל ל- 9 ימים בלבד (ולא 45, כפי שביקש) ואסרה על הכנסת פינות ישיבה ועל לינה במאהל.
לדברי עו"ד שרונה אליהו חי מהאגודה לזכויות האזרח, שהגישה את העתירה, "עיריית תל אביב מעמיסה בירוקרטיה מיותרת על מפגינים, ללא כל סמכות חוקית, והמשמעות המעשית היא פגיעה קשה בחופש הביטוי. יש מרחק רב בין טיפול במפגעים לבין טרטור אינסופי של מי שרוצים לבטא מחאה חוקית. לו המדיניות הזו היתה מופעלת בקיץ שעבר, המחאה החברתית לא היתה מתאפשרת."
לדברי עו"ד
אבנר פינצ'וק מהאגודה לזכויות האזרח, באגודה מכירים מקרים שונים בהם פינו פקחים מאהלים, כאשר אלה כללו ביקורת נגד ראשי הרשויות. "כבר עכשיו יש ניסיונות להשתיק מחאות מקומיות כשהן לא נוחות לראשי העיריות. אם בית המשפט יכשיר את המדיניות הבלתי חוקית של הרס מאהלים רק משום שהוקמו ללא רישיון מהעירייה, זו תהיה מכת מוות למחאה מכל סוג. האזרח הקטן לא יכול לרכוש שטחי פרסום יקרים ולא תמיד מצליח להתמודד עם הבירוקרטיה העירונית. אוהל, שלט, מחאה – אלו זכויות בסיסיות במדינה דמוקרטית".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
