נפגעי נהגים שיכורים יעורבו בהליך המשפטי
ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק בעקבות העונש הקל שהוטל על הנהג שפגע בנערה שחר גרינשפן והותיר אותה משותקת
- שחר גרינשפן בבג"ץ מול הנהג שפגע בה
- משפחת גרינשפן נגד חברת הביטוח: הולכים לגישור
- גם בלי מילים, הצליחה שחר לרגש את חברי הכנסת

דיון בעניינה של שחר גרינשפן בבג''ץ צילום: פלאש 90
כתוצאה מהתאונה גרינשפן נותרה משותקת בכל גופה. בהסדר הטיעון שהתקבל נידון הנהג הדורס, מרק פטריק, ל-600 שעות עבודות שירות, שלילה לשש שנים וקנס של 1,000 שקל.
כפי שנחשף במעריב לפני יותר משנה, אחותה של גרינשפן, יעל, הפיצה באינטרנט מכתב שבו הביעה את כאבה לנוכח העונש הקל שהוטל על הנהג. בחודש שעבר הגיעה משפחת גרינשפן אל בית המשפט העליון לדיון בבקשתה לבטל את גזר דינו של הנהג.
"החוק מוכיח שאי אפשר לסמוך על הפרקליטות"
בעקבות ההדים העצומים שעוררה מחאתה של האחות יעל ביקש ח"כ בילסקי לתקן את החוק, כך שגם נפגעי תאונות פגע וברח יוכלו להיות מעורבים בהליך המשפטי, ועתה הוא מבקש להוסיף גם את נפגעי התאונות שבהן נהגו נהגים שיכורים.
משמעות החוק היא שהנפגע או משפחתו יעודכנו בכל שלב של ההליך המשפטי המתקיים בעניינם ותהיה להם הזכות להביע את עמדתם לגבי ההליכים המתבצעים. כך למשל, הם יוכלו להביע את עמדתם בפני התביעה לקראת החלטה על חתימת הסדר טיעון עם הנהג או בנוגע לבקשת חנינה שלו.
"אין צודק וראוי מכך שנפגעי עבירות נהיגה בשכרות יוכלו להשפיע על תוצאות ההליך המתקיים
בעניינם של מי שפגעו בהם או ביקיריהם", נאמר בדברי ההסבר להצעה.
ח"כ בילסקי התקשר אתמול לישראל גרינשפן, אביה של שחר, וביקש להקדיש את החוק לבת הקטנה. בני המשפחה שמחו לקבל את הבשורה, אך הם עדיין נושאים את עיניהם לבג"ץ. "לצערי יהיו עוד מקרים כאלו, אבל לפחות בעזרת החוק הזה הם לא יתנהלו משפטית כמו שלנו", אמר אתמול גרינשפן האב.
עו"ד ענת קאופמן המייצגת את משפחת גרינשפן אמרה בתגובה כי החוק מגיע בשל התנהלותה של הפרקליטות בתיק: "חוק גרינשפן מוכיח שאי אפשר לסמוך על הפרקליטות ויימנע בעתיד חתימה על עסקאות טיעון מאחורי גבו של הקורבן".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
