פליטים אפריקאים תקועים בין שתי גדרות
בחום כבד וללא מזון יושבים כבר חמישה ימים עשרות אריתריאים ליד גדר הגבול בנגב. גורם צבאי: "עם כל הצער לא ניתן להם להיכנס"

האריתריאים, שסובלים קשות מהחום הכבד, דיווחו לחיילים שאין להם מזון, והחיילים מצדם מפקחים עליהם ומספקים להם מים בלבד.
לפני כשלושה שבועות דיווחו כלי תקשורת זרים על קבוצה נוספת של מהגרים אפריקאים שעשו דרכם ממצרים לישראל, וכשהגיעו לגדר נותרו במקום. לאחר כמה ימים הוחלט ממניעים הומניטריים לאפשר להם להיכנס ארצה, והם הועברו למתקני הכליאה של רשות האוכלוסין.
בארגוני הסיוע לזרים ביקרו אתמול בחריפות את התנהלות הצבא. "מותר לישראל לבנות גדר, אבל גדר אינה פוטרת
לדברי רן כהן, מנכ"ל ארגון "רופאים לזכויות אדם", "השארת המסתננים בשטח'עד שהמצרים יאספו אותם' כבר התבררה כלא אחראית ומהווה סכנה לחייהם".
במוקד הסיוע לעובדים זרים אמרו אתמול: "נראה שישראל מאבדת את אמות המידה המוסריות, אם אנו מחזיקים פליטים בשמש הקופחת, ובהם אישה הרה, עם הקצבת מים. מניעת כניסתם של אנשים המבקשים מקלט בישראל הינה הפרה של החוק הבינלאומי המחייב לאפשר כניסה כדי לבדוק את בקשות המקלט, כאשר בית המשפט כבר קבע שאין לגרש אדם למקום שבו אין אנו יכולים להבטיח את שלומו".
גורם צבאי אמר אתמול: "זה מבחן הגדר. אם ניתן לקבוצה הזאת להיכנס, אחריה יבואו רבים, ואז לא עשינו כלום בזה שהקמנו את הגדר. עם כל הצער, לא ניתן להם להיכנס לישראל".
מדובר צה"ל נמסר: "באזור האמור קיים תוואי רצוף של גדר שהוקמה לאחרונה במטרה למנוע כניסה ללא היתר לשטח מדינת ישראל. בצדה המערבי של הגדר, הפונה לשטח מצרים, מצויה בימים האחרונים קבוצת זרים אשר כניסתם לישראל נמנעת הודות לגדר זו. משיקולים הומניטריים כוחות צה"ל מעבירים לזרים מים מבעד לגדר".
