האדם הקדמון החל לצוד מוקדם משחשבנו
בניגוד להנחה המקובלת, מגלה מחקר חדש שאבות אבותינו לא היו אוכלי נבלות, אלא ציידים מתוחכמים כבר לפני כשני מיליון שנה

מדענים הניחו שהבשר שאכלו בני אדם לפני שני מיליון שנה היה של חיות שמתו בנסיבות טבעיות או ניצודו קודם על ידי אריות, נמרים וטורפים אחרים. לטענת באן, בני אדם היו מסוגלים כבר אז לארוב לעדרים גדולים של חיות.
"השווינו את סוג הטרף של אריות ונמרים כיום לסוג הטרף שבני אדם בחרו באותם ימים. זה הראה לנו שלא ייתכן שבני אדם לקחו טרף מחיות אחרות או אכלו חיות שמתו בנסיבות טבעיות", הסביר באן. "עד עתה העדות העתיקה ביותר לציד על ידי בני אדם הגיעה מאתר בן 400 אלף שנה בגרמניה. כעת נוכחנו שהציד החל לפני כשני מיליון שנה".
אינסטינקט הציד של האדם הוא נושא שנוי במחלוקת. במחצית הראשונה של המאה העשרים מדענים רבים טענו שהדחף לצוד ולהרוג הוביל לפיתוח חניתות וגרזנים וכן לפיתוח מוח גדול. אלימות קיצונית היא חלק מהטבע האנושי, טענו מומחים למאובנים.
בשנות השמונים סר חנו של רעיון זה, ומדענים טענו שהמוח התפתח בעיקר כדי לסייע לשיתוף פעולה בין אנשים. "אני לא חולק על התפיסה הזאת", אמר באן, "אבל זה הוביל אותנו להמעיט בערך יכולות הציד של אבות אבותינו".
באן ועמיתיו בחנו אתר שחיטה ענקי בטנזניה. הפגרים של החיות הובאו לשם על ידי לפני יותר מ-1.8 מיליון שנה. "הצלחנו לברר איזה בשר צרכו אותם אנשים קדמונים. האם הם הביאו לכאן חיות בשיא אונן, צעירות או זקנות. אז השווינו את התוצאות עם סוג החיות שהורגים אריות ונמרים. לגבי כל החיות שחקרנו, גילינו דפוסים שונים לחלוטין של העדפות בשר בין בני אדם לאוכלי בשר אחרים, מה שמעיד על כך שבני אדם לא ניזונו רק משאריות שנותרו אחרי אריות ונמרים", הסביר באן.