מחקר: נשים מעשנות יאבדו 10 שנים מחייהן
המחקר הגדול ביותר שנעשה עד כה בתחום, גילה כי לעישון "קל" נזק רב משהוערך: 10 סיגריות ביום במשך 40 שנה גרועות מ-20 במשך 20 שנה

כבר לאחר שלוש שנים התגלה כי עבור הנשים המעשנות הסיכוי למות בטרם עת היה גדול פי שלושה לעומת הלא מעשנות. עוד התברר כי הסיכונים גדלים באופן חד ביחס לכמות הסיגריות הנצרכת. אפילו עבור מעשנות "קלות", הצורכות בין סיגריה לתשע סיגריות בלבד ביום, שיעור התמותה המוקדמת כפול בהשוואה לנשים שמעולם לא עישנו.
אף שנזקי העישון, כפי שהתגלו במחקר, חמורים יותר מכפי שחשבו עד היום - התברר גם כי הפסקת ההרגל, ככל שהיא נעשית בגיל מוקדם יותר, היא בעלת יתרונות רבים יותר מכפי שהוערך עד כה.
נשים שחדלו לעשן סביב גיל 30 מנעו מעצמן 97 אחוז מהסיכון המוגבר למוות בטרם עת בעקבות עישון סיגריות. נשים שחדלו לעשן סביב גיל 40 מנעו 90 אחוז מהסיכונים המוגברים למוות בטרם עת.
"עישון של עשר סיגריות ביום במשך 40 שנה - מסוכן יותר מעישון של 20 סיגריות ביום במשך 20 שנה", התבטא אחד מחברי צוות המחקר.
החוקרים הדגישו כי גברים ונשים שעישנו והפסיקו לעשן לפני הגיעם לגיל הביניים "מרוויחים" בממוצע עשר שנים לעומת מי שמעשן.
צוות החוקרים, מאוניברסיטת אוקספורד הבריטית, הקדיש את המחקר לציון יום ההולדת ה-100 של המדען, הפרופסור לרפואה סר ריצ'רד דול, מראשוני החוקרים בעולם שזיהו כבר לפני חמישים שנה את הקשר בין סרטן ריאות לעישון.
דול נפטר לפני שבע שנים, בגיל 92, ואחת מאמרותיו המפורסמות היא: "אין ספק כי מוות בגילאי הזקנה הוא כורח המציאות, אבל מוות לפני הזקנה איננו כזה".