עובדי הוסטלים לניצולי שואה יוכרו ע"י המדינה
סוף טוב למאבק המטפלים: יוכרו כעובדי משרד הבריאות ולא כעובדי קבלן. "המדינה החלה לקחת אחריות, עשינו דבר ענק גם עבור הניצולים"

עובדי ההוסטלים מפגינים מול ישיבת הממשלה צילום ארכיון: פלאש 90
כזכור, לפני כשנה וחצי התארגנו עובדי ההוסטלים לניצולי שואה פגועי נפש בפרדסיה, שער מנשה ובאר יעקב למאבק בדרישה להפסיק את העסקתם כעובדי קבלן ולקלוט אותם כעובדי מדינה לכל דבר, בשל עיסוקם הרגיש ותרומתם הגדולה בכל הקשור לסיוע לניצולי השואה שנמצאים במצבים הקשים ביותר.
במשרדי האוצר והבריאות התנגדו תחילה לדרישת העובדים, שהתארגנו במסגרת ההסתדרות יצאו להפגנות ואף השביתו את עבודתם. מנהלי משרד הבריאות אפשרו הוצאת מכרז חדש, על פיו אמורים היו העובדים להיות מועסקים כעובדי קבלן חיצוניים. צורת העסקה זו הייתה עלולה להמשיך את הפגיעה בזכויותיהם ולהוביל לירידה ברמת הטיפול לו נדרשים ניצולי השואה.

היסטוריה של העסקה לא הוגנת ותנאי מחייה קשים
צילום: יוסי אלוני
ניצוץ קטן
לאחר התערבות יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, ויו"ר ההסתדרות עופר עיני, הצליח עיני להגיע לסיכום עקרוני עם שר האוצר יובל שטייניץ על קליטתם של העובדים בהוסטלים כעובדי מדינה, במסגרת הבנות אליהם הגיעו השניים בעקבות השביתה הכללית במשק במהלך המאבק למען זכויות עובדי הקבלן בקיץ האחרון.

ניסנקורן. תיקון עוול אריק סולטן
בשבועות האחרונים הגיעו נציגי ההסתדרות, האוצר ומשרד הבריאות לכדי גיבוש הסכם לקליטת העובדים. האוצר ומשרד הבריאות הסירו את התנגדותם לדרישת ההסתדרות לפיה העובדים יוכלו לתבוע בעתיד את מעסיקיהם הקודמים במקרה של פגיעה בזכויותיהם, והבוקר חתם ניסנקורן מול נציגי האוצר על ההסכם לקליטת 130 עובדי ההוסטלים כעובדי מדינה.
"אין ספק שמדובר בתיקון עוול לעובדים המטפלים יום ביומו בניצולי שואה שמצבם הבריאותי והנפשי הוא מהקשים שיש, עובדים הזכאים על פי החוק להיקלט כעובדי מדינה", אמר היום ניסנקורן בהתייחסו להסכם, אשר קובע בין היתר כי וותק העובדים שנצבר בתקופות העסקתם הקודמות, יישמר.
יו"ר
ועד עובדי ההוסטלים, רוחל'ה אברהמי, אשר הובילה בסיוע יו"ר ההסתדרות במרחב נתניה, משה סמיה, את המאבק לסיום ההעסקה של עובדי ההוסטלים כעובדי קבלן, אמרה הבוקר בהתרגשות: "מדובר ביום חג לעובדי ההוסטלים אבל גם יום חג לניצולי השואה. אני מרגישה שהמדינה התחילה לקחת אחריות על כל הנושא, נכון יש עוד הרבה מה לעשות אבל זה ניצוץ קטן להמשך הדרך".
אברהמי, בתו של ניצול שואה אשר סביה נרצחו כשנתיים לאחר מלחמת העולם השנייה, הוסיפה: "אני שמחה כי אני יודעת שעשינו היום משהו ענק עבור ניצולי השואה, בכל המאבק שלנו לא פגענו בהם חס וחלילה והיום אנחנו יכולים להביט קדימה".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
