דגלי ישראל מעוררים מתיחות בנצרת עילית

דגלי הלאום שהוצבו בכניסות לעיר המעורבת מעוררים את זעם תושביה הערבים. ראש העירייה: "מי שזה לא מוצא חן בעיניו יכול לקפוץ לי"

רימון מרג'ייה | 2/11/2012 11:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: נצרת עילית
עיריית נצרת עילית הציבה השבוע ארבעה דגלי ענק של מדינת ישראל בכניסות לעיר. הצעד עורר תגובות חיוביות, אך יש מי שרואה בדגלים התרסה והתגרות בתושבי העיר הערבים ובשכנים מסביב. ראש העיר שמעון גפסו בתגובה למחאה: "כל מי שהדגל אינו מוצא חן בעיניו יכול לקפוץ לי".

- נצרת: כומר אורטודוקסי תמך בגיוס ונודה מכנסיית הבשורה

הדגל מוצב באחת הכניסות לנצרת עלית
הדגל מוצב באחת הכניסות לנצרת עלית צילום: יגאל לוי
בהודעה לעיתונות שמסבירה את תליית הדגלים נשמע גפסו ממלכתי יותר. "הדגל מבטא את כל הערכים היפים והטובים של אהבת הארץ, אהבת המולדת, תחושת השייכות והזהות הישראלית. בארצות הברית ובמדינות רבות ברחבי העולם הנראות של דגל הלאום היא חלק בלתי נפרד מהנוף, לא רק ביום העצמאות, אלא לאורך כל השנה. אם זה טוב לאמריקאים, למה שזה לא יהיה טוב גם לנו? הגיע הזמן לחזק את הפטריוטיזם הלאומי, ולא להתייחס לכל דבר בציניות".

לא כל תושבי נצרת עילית מרוצים מהפטריוטיזם של גפסו, שלטענתם הוא מוגזם. לפי נתוני הלמ"ס, 17 אחוז מתושבי העיר, שאוכלוסייתה כ-40 אלף איש, הם ערבים. בעבר התבטא לא פעם גפסו בנוגע לצורך ב"ייהוד נצרת עילית" על רקע ההגירה של ערבים מהאזור לעיר.

"דגלי ישראל נמצאים בכל מקום, אף אחד לא מתרגש, אבל דגלים בגודל הזה - זו פרובוקציה", טוען חבר מועצת העיר, ד"ר שוקרי עוואדה. "איפה שיש כניסה מיישוב ערבי הוא תלה דגל גדול. לגפסו יש בעיה בהגדרה העצמית הלאומית שלו. הוא מנסה להוכיח ליהודים שהוא ציוני, תמיד שם דגלים. העניין הוא שמידת הגודל כמידת התסביך שממנו הוא סובל". לטענת עוואדה, בעבר הוא כבר ניהל ויכוח עם גפסו לאחר שתלה דגל ענקי שהוצב באחד הכיכרות בשדרות מעלה יצחק. לדבריו, ענה לו ראש העיר שבקרוב הוא יראה שבעה דגלים נוספים כאלה. גפסו אישר אתמול את הדברים: "נכון, השבוע הצבנו ארבעה, ובעתיד נציב עוד שלושה דגלים גדולים".

בהודעה לעיתונות צוטט ראש העיר כמי שמסביר שדגל ישראל מייצג את כל האזרחים, היהודים והערבים. "הדגל הוא סמל לאומי שמבטא את השתייכות כל אזרחי ישראל למדינה, ללא הבדל דת מין וגזע". אולם לאחר הביקורת הטון של גפסו השתנה והפך תקיף יותר: "כל מי שהדגל אינו מוצא חן בעיניו יכול לקפוץ לי", אמר אתמול למעריב. על הטענה שלפיה הדגלים הוצבו בכניסות מיישובים ערביים, הגיב גפסו באומרו כי העיר מוקפת ביישובים ערביים.
 
ח''כ חנין וזעבי בבית המשפט
ח''כ חנין וזעבי בבית המשפט  צילום: פלאש 90
חברת הכנסת חנין זועבי (בל"ד), תושבת נצרת השכנה, טענה אתמול גם היא כי מעשיו של גפסו הם התרסה. "גודל הדגלים לא טבעי ומיקומם מול נצרת טומן התגרות ומסר פוליטי - והוא שהדגל לא מייצג את הערבים. זו הודאה שהדגל מייצג את היהודים ולא את הערבים. כשאדם משוכנע בזהות המדינה, הוא לא צריך כל הזמן להוכיח את יהדותה. יש אובססיה בזהות היהודית של המדינה, והיא באה על חשבון הדמוקרטיה במדינה".
הוויכוח הבא

הוויכוח בין ראש העיר לחברי מועצת העיר הערבים לא יסתיים בנושא הדגלים. בקרוב תפרוץ ככל הנראה מחלוקת חדשה בעקבות כוונתו של גפסו לקרוא לחלק מהרחובות בשכונות החדשות על שמם של מנהיגי ישראל לדורותיהם. מי שישוטט בעיר בשנים הקרובות ייתקל ברחובות

שיישא ו את שמם של בנימין זאב הרצל, דוד בן גוריון, זאב ז'בוטינסקי, יצחק שמיר ומנחם בגין. לפי גפסו, אחד הרחובות ייקרא גם על שמו של ראש הממשלה הנוכחי. "בנימין נתניהו עשה ועושה המון למדינת ישראל", הסביר גפסו. "מגיע לו שייקרא רחוב על שמו".

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים