הודו: הממשלה נלחמת בעשיית צרכים בפומבי

במדינה שבה ליותר אנשים יש מכשיר סלולרי מאשר בית שימוש, כ-600 מיליון עושים צרכים בחוץ. הפיתרון: ילדים ישרקו כשיבחינו "בעבריינים"

פרנסיס אליוט, הטיימס | 7/11/2012 20:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תלמידים הודים גויסו למאבק באחת הבעיות הקשות ביותר במדינה: עשיית צרכים ברחובות. במסגרת התוכנית יוצאת הדופן התלמידים ישרקו במשרוקיות וירעישו בתופים על מנת להביך ולבייש תושבים שעושים את צורכיהם בפרהסיה. בנוסף, שמם של ה"עבריינים" יושמע בקולי קולות במערכות כריזה ציבוריות.

עוד בחדשות nrg מעריב:
- הטוב לפנינו? האתגרים שעומדים בפני אובמה
- המשטרה: היורה במלון באילת ירה בעצמו
- ביהמ"ש הורה לעובדי מעריב להפסיק לשבות

במפקד האוכלוסין התברר שמספר ההודים שיש להם טלפון סלולרי גדול ממספרם של בעלי הגישה לבית שימוש
במפקד האוכלוסין התברר שמספר ההודים שיש להם טלפון סלולרי גדול ממספרם של בעלי הגישה לבית שימוש צילום אילוסטרציה: אי-פי
רמניבאס ג'אט, ראש מחוז ג'ונג'ונו שבחבל רג'סטאן, אשר יזם את התוכנית, מקווה שהיא תביא לשינוי הגישה בקרב הציבור ותעודד שימוש בשירותים ציבוריים שהותקנו לאחרונה במחוז.

במסגרת התוכנית שלו, שתיושם החל מהשבוע הבא, תלמידים ופעילים יקבלו תשלום זעום כדי להקים רעש בכל פעם שהם רואים מישהו עושה את צרכיו בחוץ בין השעות חמש לשבע בבוקר.

עשיית צרכים שלא בבתי שימוש היא בעיה בריאותית חמורה ביותר בהודו. לפי ארגון הבריאות העולמי, יותר מ-600 מיליון הודים - כמחצית מהאוכלוסייה - עושים את צורכיהם בחוץ. למרות שהבעיה לא חדשה וכבר עשרות שנים נערכים קמפיינים בניסיון לבלום את התופעה, במפקד האוכלוסין האחרון התברר שמספר ההודים שיש להם טלפון סלולרי גדול יותר ממספרם של בעלי הגישה לבית שימוש.

גאוראב צ'נדרה מ"סאלאב", ארגון צדקה שפועל לאספקת בתי שימוש לתושבים ברחבי המדינה, אומר
כי שילוב של תשתיות לקויות, גידול באוכלוסייה והשקפות תרבותיות גרם לעצירת ההתקדמות בנושא. לדבריו, אפילו בערים המודרניות ההשקפה הרווחת היא שזה בסדר להטיל את מימיך בחוץ, "בין אם אתה נסיך ובין אם נהג ריקשה". הבעיה חמורה עוד יותר בקרב נשים, שכן כאשר הן נענות לקריאה של הטבע, בדרך כלל בלילה, הן נחשפות לסכנה של אונס.

הממשלה הציבה את הפסקת עשיית הצרכים בחוץ במקום גבוה בסדר היום שלה. הוכנה תוכנית לחמש שנים ששר הסניטציה, ג'אירם ראמש, מקדם במרץ. הוא גם קרא לכלות לדרוש בית שימוש בבית כתנאי לחתונה, ואף עורר מחלוקת כשקבע ש"בתי שימוש חשובים יותר ממקדשים".

באחרונה אמר ראמש שהמדינה צריכה להתבייש ש-60 אחוז מהאנשים בעולם שעושים את צורכיהם מחוץ לבית מתגוררים בהודו. הוא אף כינה את הודו "הבירה העולמית של עשיית צרכים בחוץ". הבעיה היא שעדיין למיליוני הודים אין בעצם ברירה.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים