"השיגור הצפון קוריאני – הסוואה לטיל בין-יבשתי"
בסיאול קבעו כי שיגור הרקטה הצפון קוריאנית נועד לבחון טכנולוגיה לפיתוח טיל ארוך טווח שיאפשר לפיונגיאנג לפגוע בחוף המערבי של ארה"ב
- קוריאה הצפונית שיגרה רקטה לחלל - בעולם מודאגים
- הצפון קוריאנים חוגגים את השיגור
ב-12 בדצמבר הכריזה קוריאה הצפונית כי בוצע שיגור מוצלח של רקטה בעלת שלושה שלבים שנשאה לוויין לחלל. מדובר בפעם הראשונה שבה פיונגיאנג הצליחה לשגר את הרקטה אחרי שבאפריל האחרון היא התרסקה זמן קצר לאחר ההמראה.

סוכנות הידיעות יונהאפ דיווחה כי יומיים אחרי השיגור, הצליח הצי הצפון קוריאני לאתר חלק גדול מהרקטה בים, וצוות של 42 אנשי צבא ומומחים לרקטות ולטילים קבע כי הוא היה שייך לשלב ההנעה הראשון של המשגר.
כמו כן הגיעו המומחים למסקנה כי המחמצן הכיל כימיקלים רעילים שכמעט לא משמשים מדינות עם טכנולוגיה מתקדמת לשיגור לוויינים, אולם היה בשימוש של הטילים הבליסטיים של ברית המועצות. "לכן, הצוות קבע כי הרקטה נועדה לבחון את הטכנולוגיה של הטילים הבין-יבשתיים, במקום לפתוח כלי שיגור לחלל", נאמר בהודעה מטעם משרד ההגנה בסיאול.
ניתוח הממצאים גם חשף כי הצפון קוריאנים השתמשו בטכנולוגיה של טילי סקאד ונודונג כדי לפתח את רקטת האונחה-3, שביצעה הפרדה מוצלחת של כל אחד משלושת השלבים. "הם השתמשו בארבעה מנועי טילי נודונג בשביל המאיץ בשלב הראשון, והשתמשו במנוע של טיל סקאד כדי ליצור את המנוע של השלב השני כדי לחסוך בזמן ובמחיר", הסביר מומחה דרום קוריאני.
המומחים גם ערכו סימולציה של הרקטה הצפון קוריאנית, והגיעו למסקנה כי היא מסוגלת לשאת ראש קרב במשקל של 600-500 ק"ג ולהגיע למרחק של 10 אלפים ק"מ – עד החוף המערבי של ארצות הברית. עם זאת, עדיין אין הוכחה שלצפון קוריאנים יש את הטכנולוגיה הדרושה כדי לאפשר לטיל לחזור אחרי מעופו
על אף שהצפון קוריאנים טענו כי הלוויין ששוגר לחלל פועל באופן סדיר, בקוריאה הדרומית ובארצות הברית הגיעו למסקנה כי בפיונגיאנג איבדו את הקשר עמו וכי הוא נע בחלל ללא שליטה. כמו כן האשימו במערב את הצפון קוריאנים כי הם טוענים שמדובר בתוכנית חלל לצרכי שלום כדי להתחמק מהסנקציות שהטילה מועצת הביטחון של האו"ם.
בסוף השבוע דרש מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, מהמדענים של ארצו לפתח רקטות מתקדמות יותר מהאונחה-3. התקשורת הצפון קוריאנית דיווחה כי בארוחה חגיגית לכבוד השיגור, הנחה קים להשתמש באותה "רוח וסיבולת" כדי לבנות לוויינים מתקדמים יותר ורקטות עם יכולת נשיאה גדולה יותר.
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
