ה"נסיך" של פקיסטן נכנס לפוליטיקה

חמש שנים לאחר רצח אמו, ראש הממשלה בנזיר בהוטו, השיק בילאוואל בהוטו זרדרי בן ה-24 קריירה פוליטית, והזריק אנרגיה חדשה לקמפיין של מפלגת העם

פרנסיס אליוט | 3/1/2013 10:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חמש שנים בדיוק אחרי ההתנקשות בחיי אמו בנזיר בהוטו, השיק בשבוע שעבר בילאוואל בהוטו זרדרי (24) את הקריירה הפוליטית שלו בטקס הזיכרון השנתי שנערך ליד חלקת הקבר במחוז סינד שבדרום המדינה.
 
תמונתו של בילאוואל בהוטו זרדרי בעצרת הזיכרון לאמו.
תמונתו של בילאוואל בהוטו זרדרי בעצרת הזיכרון לאמו. צילום: אי-אף-פי
 
בהיותו הבן היחיד של בהוטו, שנרצחה ביציאה מעצרת בחירות, בילאוואל נועד לפוליטיקה. אחרי הכל, לא זו בלבד שאמו היתה ראש הממשלה פעמיים, אלא שגם אביו, אסיף עלי זרדרי, נבחר לנשיא (בעקבות ההתנקשות).

וחשוב מכך, סבו, מייסד שושלת בהוטו, כיהן בשני התפקידים בשנות ה-70. לנוכח גודל הקהל שהתאסף בשבוע שעבר סביב הנסיך הפוליטי הצעיר - כ-200 אלף תומכים - נראה שגם הוא נמצא על המסלול הבטוח להתברג בהנהגה.

באביב הקרוב ייערכו הבחירות הכלליות בפקיסטן, ואף שבילאוואל צעיר מדי מכדי להתמודד - הגיל המינימלי הוא 25 - הוא צפוי להפוך לדמות מרכזית בקמפיין של מפלגת העם הפקיסטנית (PPP). זאת , משום שאביו הנשיא לא נהנה מאותה אהדה בקרב השכבות החלשות, שממנה נהנו סבו ואמו.

בילאוואל, בוגר משפטים באוניברסיטת אוקספורד בבריטניה, עמד עד לאחרונה בלחצים והעדיף להימנע מכניסה לחיים הפוליטיים. יריבי המשפחה אף ניסו לצייר אותו כבן תפנוקים זר שאינו מבין ללבם של אזרחי פקיסטן הפשוטים. אחרים טענו שאם מישהו במשפחה נועד לרשת את השושלת, הרי שזו אחותו הצעירה אסיפה.

אלא שהנאום מלא הלהט שנשא בילאוואל ביום חמישי הזכיר לרבים את הנאומים של אמו והוכיח שאסור להמעיט בערכו. הוא לא היסס להלום במערכת המשפט שמתקשה להרשיע את האחראים לרצח אמו, והעז לתקוף בחריפות גם את הטאליבן ואת ניסיון ההתנקשות של אנשיו בילדה מלאלאה יוספזאי, בת 15, אחרי שניהלה קמפיין שקרא לאפשר לבנות ללכת לבית ספר. "לא משנה כמה בני משפחה תרצחו, אחרים יצוצו מכל עבר", אמר בנאומו, כשהוא מתייחס בכך לא רק לאמו, אלא גם לסבו שהוצא להורג בהפיכה, ולשניים מדודיו המנוחים.

לנוכח האיומים, היתה האבטחה באירוע כבדה. 15 אלף שוטרים הובאו למקום, וכן 500 לוחמים מהכוחות המיוחדים

של הממשלה. נוסף על כך חגו כל העת בשמיים מסוקים כדי לעקוב מרחוק אחר ההתרחשויות. אף שדיבר במבטא אנגלי, התקבל הנסיך הפוליטי בתשואות. "הוא נאם באורדו (השפה המקומית) שוטפת", אמר בפליאה העיתונאי חמיד מיר, "זה יכול לעזור למפלגה לשנע את הבוחרים אל הקלפי".

אלא שאחרי חמש שנים בשלטון, זוכה מפלגת העם לביקורת רבה בפקיסטן ועלולה ללכת לאופוזיציה. כוכב הקריקט לשעבר אימראן חאן, העומד בראש המפלגה היריבה הגדולה ביותר, נושף כל העת בעורפה ומקווה למהפך. אלא שדפוסי ההצבעה השבטיים, התחזקות המפלגה האיסלאמית וכניסתו של בילאוואל לתמונה, עשויים לשבש לו את התוכניות.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אקטואליה -
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים