נתניהו: ישראל מסוגלת רק להזיק לגרעין האיראני
ראש הממשלה רמז בכנס בירושלים: רק פעולה צבאית אמריקאית יכולה לבלום את תוכנית הגרעין של טהרן והוסיף כי ישראל לבדה לא תוכל לעשות זאת. מדבריו ניתן להבין שחלון ההזדמנויות לאמצעים דיפלומטיים וכלכליים עומד להיסגר וששנת 2013 היא שנת ההכרעה

נתניהו אמר את הדברים בהופעה בפני חברי חבר הנאמנים של הוועד היהודי האמריקאי ,(AJC) ארגון עולמי הפועל למען ישראל ברחבי העולם, עמם נפגש שלשום בירושלים. נתניהו סקר בפני חבר הנאמנים של הארגון את האיומים האזוריים. בהתייחסו לאיראן, ואמר כי היא מהווה איום לא רק עבור ישראל אלא לכל השכנים מסביב.
אז הגיע נתניהו לסנקציות על איראן שלדבריו באו "בעקבות לחץ ישראלי גדול על הקהילה הבינלאומית" וקשר אותם עם האיום בפעולה צבאית. "הסנקציות עשויות לעצור את איראן רק אם יהיה איום אמין מעל לראשם" אמר נתניהו. "ועל מנת שזה יהיה איום אמין, אתה צריך להתכוון לכך, כלומר, אם הסנקציות לא ישפיעו - והן לא השפיעו עד כה - אתה תשתמש בזה”.
בהמשך שרטט נתניהו שוב את הקו האדום הישראלי שהוא מנסה לשכנע גם את ארה"ב לקבל כשאמר ש"אנחנו צריכים למנוע את השלמת תהליך העשרה" (נתניהו התכוון ככל הנראה לתהליך העשרת האורניום לדרגה של 20 אחוז, שהוא השלב השני לפני שלב ההעשרה לדרגה צבאית, קו אדום אותו הציג בנאומו באו"ם). נתניהו השתמש בביטוי האמריקני We have to intredict filling the cup.
בהתייחסו לפעולה צבאית אמר ראש הממשלה: "זוהי משימה מוגדרת וספציפית שארה"ב מסוגלת לבצע אותה בצורה מושלמת ואילו אנחנו מסוגלים לגרום נזק משמעותי." נתניהו לא ביקש להפחית מעוצמת המכה הישראלית אלא להפגין את ההבדל בין היכולות הצבאיות של שתי המדינות.
נתניהו רמז כי היכולת האמריקאית לעצור את תוכנית הגרעין באמצעות פעולה צבאית היא לפני השלמת השלב השני בתהליך ההעשרה לדרגה של 20 אחוז.
לדבריו, לאחר מכן "יהיה לאיראן מספיק חומר מועשר כדי להרכיב פצצה בתוך זמן קצוב." נתניהו הדגיש שחלון ההזדמנויות לעצור את איראן באמצעים דיפלומטיים וכלכליים עומד להיסגר ונתן להבין ששנת 2013 היא שנת ההכרעה.
הסקפטיות שנשקפה מדבריו של נתניהו על נכונות אמריקאית לעצור בכוח צבאי את איראן, נשמעת שוב על רקע אישור מינויו הצפוי השבוע של צ'אק הייגל לתפקיד שר ההגנה האמריקני החדש בממשל החדש. במובן זה, נראה כי רגע לאחר שנבחר, נתניהו בוחר לחדד מחדש את החששות מפני איראן ומפני העובדה שישראל לבדה תיאלץ לדאוג לביטחונה.
הדברים באים על רקע מאמר שפרסם העיתונאי בוב וודוורד ב"וושינגטון פוסט" ובו קטעים משיחה שהתקיימה בעבר בין הייגל לאובמה. מפרטי השיחה עולה שהייגל סבור כי על ארה"ב לשקול מחדש את הפעלת הכוח הצבאי שלה מעבר לים.
אובמה שוחח שלשום עם נתניהו ובירכו על הניצחון בבחירות. אך למשמע דבריו של ראש הממשלה בכנס נראה היה כי הוא מתקשה להאמין שארה"ב תפעיל כוח צבאי ולכן לא תישאר ברירה לישראל, על אף כוחה המוגבל, לעשות זאת בעצמה.
בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית באו"ם אמרו אתמול כי הדיווחים על הפיצוץ בכור הגרעיני בפורדו אינם נכונים. לדברי האו"ם, ההכחשה האיראנית כי היה פיצוץ עולה בקנה אחד עם תצפיותיה של הסוכנות.
מההצהרה של הסוכנות עולה שהפקחים ביקרו במתקן מאז ה21- בינואר, המועד שבו לכאורה אירע הפיצוץ, ולא הבחינו בשינוי. בכך מצטרפת סבא"א להערכות שהשמיע שלשום הבית הלבן ולפיהן הממשל אינו סבור שהמידע לגבי האירוע מהימן.
לפי ה"לוס אנג'לס טיימס," בניגוד להערכה של נתניהו לאיראן לא תהיה יכולת לייצר פצצה גרעינית לפני .2015 העיתון שמע את ההערכות מפי גורמים רשמיים בישראל, בתדרוכים מודיעיניים בחודשיים האחרונים.
"ההערכות הקודמות היו מבוססות על מידע שהשתנה בינתיים," ציטט העיתון איש מודיעין ישראלי. לדברי המקור, שורה של תקלות פגעה בתוכנית הגרעין האיראנית והאטה אותה. אבל התקלות והחבלות אינן הסיבה היחידה לדחיית המועד שבו איראן תוכל לייצר פצצה. גורמים בכירים באיראן האטו מיוזמתם את קצב ההתקדמות של התוכנית.
בתוך כך, רזה חלילי, האדם שעומד מאחורי הפרסומים על הפיצוץ שהתרחש לכאורה בפורדו טוען כי בקרוב יתוודע המערב לאתר גרעיני איראני מרכזי שלא היה מוכר קודם לכן. אתר WND האמריקאי מדווח שהאתר החדש, שבו יש צנטריפוגות רבות, היה אחד משני אתרים שבהם ביקרה משלחת צפון-קוריאנית שהגיעה לטהרן באמצע החודש.

