דיווח: משאיות טורקיות יורשו להיכנס לרצועת עזה
לפי היומון הורייט, ישראל אישרה לטורקים להכניס חומרי בניין לצורך הקמתו של בית חולים חדש בעזה. באנקרה רואים במהלך רק מחווה הומינטרית, אך מקווים כי הממשלה החדשה בישראל תביא לשיפור ביחסים אחרי קרוב ל-4 שנות משבר
- דני אילון: "התנצלות" בפני טורקיה תחמם את היחסים
מהדיווח עולה כי במשך קרוב לחודשיים בחנו הרשויות הישראליות את רשימת החומרים הדרושים שהעבירו הטורקים, וכי ב-4 בפברואר התקבל האישור להכניס את המשאיות דרך מעבר כרם שלום. העיתון ציין כי מדובר במחווה של רצון טוב כלפי טורקיה.

לפי הידיעה, חומרי הבנייה מיועדים להשלמתו של בית החולים הפלסטיני הגדול ביותר, שבו יהיו 150 מיטות. המבנה, אשר מוקם בשיתוף פעולה טורקי-פלסטיני, אמור להיחנך בהמשך השנה בנוכחות ראש הממשלה הטורקי, רג'פ טאיפ ארדואן, שיגיע לביקור ראשון בעזה.
בהורייט נאמר כי הסרת המצור הישראלי על רצועת עזה היה התנאי השלישי שהציבו הטורקים לפני התחממות נוספים ביחסים בין שתי המדינות, אשר הידרדרו אחרי שתשעה אזרחים טורקים נהרגו כאשר חיילי השייטת פשטו על האונייה מאבי מרמרה שהובילה משט לרצועת עזה בסוף מאי 2009.
שני התנאים האחרים, לפי העיתון הטורקי, הם התנצלות רשמית של ממשלת ישראל על תקרית המרמרה והסכמה לשלם פיצויים למשפחות ההרוגים. עם זאת, עד כה לא פורסמה התנצלות רשמית מצד ירושלים.
עם זאת, העיתון ציין כי בטורקיה רואים את ההסכמה הישראלית בתוך מהלך הומניטרי ולא מחווה פוליטית. גורמים דיפלומטיים הביעו תקווה כי אחרי הקמתה של הממשלה הישראלית החדשה, ניתן יהיה לקדם תהליך חדש שיוביל להתקרבות בין אנקרה לירושלים.
"למרות שאני לא רוצה להיראות אופטימי מדי לגבי פיוס בין שתי המדינות, אני רואה חלון הזדמנויות לאור תוצאות הבחירות", אמר אחד הגורמים. "ברגע שהממשלה תוקם, היחסים עם טורקיה בוודאי יעלו כנושא לדיון".
כמו כן דיווח העיתון כי הממשל האמריקאי מגביר את המאמצים לפשר בין בנות הברית לשעבר, בין השאר כדי שישתפו פעולה מול המתרחש בסוריה. כמו כן מודאגים בוושינגטון מהמכשולים הדיפלומטיים שמציבה אנקרה מול השתתפותה של ישראל בארגונים בינלאומיים, והשגרירה בטורקיה אף העלתה את הנושא בפגישה עם בכיר במשרד החוץ הטורקי בשבוע שעבר.
