כמה עולה לגדל כלב או חתול?
על פי חישוב, עלות אחזקת חיית מחמד נעה בין 75-80 אלף שקל בכ-17 שנה. כמובן שמחלות, תאונות דרכים והגירה עלולים להקפיץ את העלות באופן דרמטי

על פי חישוב שעשה ד"ר איתן קריינר, מנכ"ל בית הרופאים הווטרינרי "מכבים", גידול חיית מחמד, במשך מחזור חיים שלם של 17 שנים בממוצע, עולה למשפחה 74,150 לפי החישוב הבא: בשנה הראשונה ההוצאה היא הגבוהה ביותר - 6,350 שקל. זה כולל הוצאה על רכישת חיית המחמד עצמה שעולה בין 300 שקל ועד 1000-2000 דולר לכלבים ממין מסוים. סירוס או עיקור שעולים עוד 500 שקל וכן: חיסונים, החדרת שבב ורישום במאגר של משרד החקלאות, קולר, רצועה, מיטה, מזון, חליפה לחורף, צעצועים, תספורת, תכשירי פרווה וכיוצא בזה.
במשך 9 השנים הבאות, ההוצאה השנתית הממוצעת מגיעה ל-2,400 שקל בשנה (21,600 שקל סך הכל). זה כולל הוצאה שוטפת על מזון, וטרינריה (חיסונים, תכשירים שונים נגד פרעושים, קרציות, תילוע וניקוי שיניים) ושמרטף.
ב-7 השנים האחרונות לחייה של החיה, העלות הממוצעת כבר מגיעה לכ-6,600 שקל בשנה (סך הכל 46,200). מעל גיל 10 הצרכים גדלים, במיוחד אם החיה אינה בריאה כבעבר. בשלב זה היא כבר צורכת מזון מיוחד (מזון ייעודי לחיות בוגרות), תוספי מזון, תרופות ובעיקר ביקורים אצל הווטרינר בתדירות גבוהה יותר.
ובחישוב גס - לגדל חיית מחמד עולה בממוצע 74,150 שקל. אם רוכשים את חיית המחמד בחו"ל ומטיסים אותה לארץ או טסים איתה לשהייה בחו"ל, העלות עלולה להגיע ל-80,000 שקל.
הוצאות נלוות למשפחות המגדלות חיות מחמד הן פנסיונים והטסת חיות. ישנן חיות שנשלחות לפנסיון
בחגים או בחופשות בחו"ל. עלות השהייה בפנסיון עולה למשפחה כ-40 ש"ח ליום בממוצע. חיית מחמד שוהה בממוצע 4 ימים בשנה בפנסיון, כך שההוצאה מסתכמת ב-200 שקל בשנה.
בשנים האחרונות פנסיונים הופכים פחות רלוונטיים ואת מקומם תופס הטרנד החדש של הטסת חיות מחמד. יותר ויותר משפחות לוקחות את חיות המחמד איתן לטיולים בארץ ובעולם. משפחות אשר טסות לחו"ל במסגרת רילוקיישן, לימודים, ביקור משפחתי או הגירה לצמיתות, מטיסות את חיות המחמד יחד איתן. הטסת חיית מחמד לחו"ל כרוכה בהוצאה של 380 דולר ויכולה להגיע ל-1,000 דולר לכל כיוון (תלוי ביעד הסופי, בסוג החיה, בגודל, במשקל, בגיל, במסלול הטיסה ועוד).
כשליש מהאוכלוסייה בישראל מגדלת חיית מחמד, כלומר חיית מחמד אחת בממוצע בכל שלוש משפחות, וישנן משפחות המגדלות מספר חיות מחמד. אחת הלקוחות של בית הרופאים הווטרינרי מכבים מגדלת בביתה 14 חתולים וכלב.
לדברי ד"ר קריינר, יותר ויותר אנשים מגדלים חיות מחמד (כולל חמוס, דגים, אוגר וכו'). אם לפני
שני עשורים גידול חיית מחמד ובעיקר כלב הייתה נפוצה יותר בקרב משפחות שגרות בבית עם חצר, כיום גם מי שגר בבית דירות לא מוותר על גידול חיית מחמד. "אני רואה זוגות צעירים שחיים בדירות סטודיו במרכז הארץ, אין להם אפילו מרפסת או חדר אורחים אבל הם מגדלים באהבה כלבים וחתולים", אמר.
