
פירון: "לא להאריך את שירות ישיבות ההסדר"
לפני הבחירות תקף השר את המסלול הצבאי המקוצר בן 17 החודשים, אבל ממכתב ששלח לחברי ועדת פרי עולה כי כעת הוא מתנגד להאריכו

"הארכת השירות הפעיל של בני ישיבות ההסדר לשנתיים, והשוואתו למסלולים אחרים, עלולה להיות מכה אנושה למפעל חשוב זה", כתב פירון לשרי הוועדה. "יעודן של ישיבות ההסדר הוא להצמיח גדולי תורה ציוניים בעלי עוצמה רוחנית ותורנית ותפיסת עולם ממלכתית". בהמשך מכתבו מסביר פירון כי גם אם ראוי לבחון את מסלול ההסדר, "הארכה חד-צדדית של המסלול עשויה לפגוע בכולנו".
את מכתבו לשרים סיים פירון בקביעה כי "לא ייתכן כי דווקא בעת הזו, כשהציונות הדתית שותפה בכירה בהנהגת המדינה, התוצאה של מהלך השוויון בנטל, שיועד בעיקרו לשלב את מי שאינו שותף, תהיה דווקא פגיעה בעולם התורה הציוני המכשיר הנהגה רוחנית המחוברת למדינה ולחברה. צעד כזה, יותר משהוא מצליח לחבר ולאחד, מעביר מסר שעולם התורה ואחריות ציבורית אינם יכולים כביכול להיבנות בכפיפה אחת".
לקריאה נוספת:
-מסע גיבוש: האם צבא העם עדיין קיים?
-מסתמן: שירות בני הישיבות יוארך ב-8 חודשים
-פירון מפתיע: לבחון מחדש את מסלול ישיבות ההסדר
דבריו הנוכחיים של השר פירון סותרים דברים שנשא במהלך כנס בחירות שהתקיים בחודש ינואר האחרון בקיבוץ הדתי עלומים, בהם הוא דווקא תקף בחריפות את המסלול המקוצר שעושים תלמידי ישיבות ההסדר. בכנס, בו נכחה אורית פדאל, כתבת האתר "ספירלה" המופעל מטעם מכללת ספיר, יצא פירון לא רק נגד ראשי הישיבות, אלא גם נגד רבים מתלמידיו, שהם בוגרי ישיבות הסדר בעצמם, ונגד רבני ישיבות ההסדר.
"אתם רוצים עכשיו שאני אגיד הכל סבבה, אנחנו הכי טובים, אבל זה לא עובד ככה", אמר אז פירון. "גם הציונות הדתית, ראוי לה שתבחן את מסלול ההסדר, האם הוא עומד בקריטריונים של שוויון בנטל. האם זה לגיטימי שבחור בשיעור ד', אחרי שחזר מהשירות הצבאי, יעשה פסיכומטרי בהסדר, ואילו חבריו ימשיכו שלוש שנים נוספות בצבא?".
למעשה , בעקבות המכתב ששלח בשבוע שעבר מצטרף השר פירון לעמדת סיעת הבית היהודי, המתנגדת להארכת שירות ישיבות ההסדר. בדיוני הוועדה הסביר נציג הבית היהודי, השר אורי אריאל, כי היא הוסמכה לנסח את הצעת החוק על פי המתווה המשותף המצורף להסכם הקואליציוני, כאשר במתווה אין התייחסות לנושא הארכת השירות בישיבות ההסדר. לדבריו, כל שינוי בנושא יחשב כהפרה של ההסכם הקואליציוני.
עם זאת, כל שאר חברי הוועדה מחזיקים בעמדה כי ראוי להאריך בהדרגה את תקופת השירות של תלמידי ההסדר, ולהעמידה על שנתיים. "לא יתכן שנבקש מהחרדים לשרת שנתיים, ואילו תלמידי ישיבות ההסדר ימשיכו לשרת פחות משנה וחצי", התבטאו בעבר השרים במהלך דיוני הוועדה.