בצל ועדת פרי: מתווה עצמאי לגיוס שיזמו אנשי רוח ורבנים
חברי הפורום, בהם פרופ' רות גביזון וח"כ מוטי יוגב, שלחו הצעה לשוויון בנטל לשר פרי. בין הסעיפים: "להימנע מכל כפייה כלכלית או חוקית"

הפגנה נגד גיוס חרדים. יש להימנע מכפייה צילום: פלאש 90
בפורום חברים, בין היתר, פרופ' רות גביזון, ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי), ראש ישיבת ההסדר במודיעין הרב אליעזר שנוולד ופרופ' שלום רוזנברג.
נציג מפתיע יחסית בפורום הוא הרב שלמה פפנהיים, איש העדה החרדית וחסיד הפלג הקיצוני "תולדות אהרון," שנחשב אחד מנציגי העדה אשר מוכנים לנהל דיאלוג עם גורמים לא חרדיים בסוגיות של דת ומדינה.
לאחר שורת דיונים גיבש הפורום מסמך שנשלח בסוף השבוע לשר יעקב פרי, ובו המלצות הפורום בעניין החוק המתגבש לשוויון בנטל. דווקא פרופ' רות גביזון סירבה בסופו של דבר לחתום על המסמך הסופי שנשלח לשר פרי בשל חילוקי דעות לגבי כמה סעיפים בו.
המסמך שהגיע לידי מעריב נוקט יד רכה יחסית כלפי החרדים ונכתב בו, בין היתר: "יש להימנע מכל סוג של כפייה כלכלית, חוקית או מנהלתית".
עוד ממליץ הפורום: "יש לאפשר לחברה החרדית לעבור את התהליך בהדרגה." כמו כן נכתב: "אף שבדעת הקהל הסוגיה המרכזית היא נטל השירות בצה"ל, הבעיה המשמעותית יותר בשלב זה היא השתתפות בכלכלה ותרומת החרדים להכנסות המדינה על ידי השתלבותם בכוח העבודה במשק.
יש להבטיח לא רק הכשרה הולמת להשתלבות בשוק העבודה, אלא גם מקורות תעסוקה המועילים למשק ולאנשים גם יחד." ההמלצה המשמעותית ביותר שאותה גיבש הפורום עוסקת במתן אפשרות עבודה לאברכים. "יש להתמקד בשילוב הציבור החרדי בתעסוקה, ולשם כך להסיר את כל המגבלות החוקיות על יציאת אברכים לעבודה לאחר שעברו את גיל 22", נכתב במסמך.
הרב אליעזר שנוולד אמר אמש למעריב: "גם הנציגים החרדים בתוך הפורום מבינים שצריך לייצר איזו פשרה, אבל הפשרה הזו צריכה להיבנות באווירה המתאימה ולא בכיפוף ידיים שיעורר מהצד השני מלחמת קודש." מלשכת שר המדע יעקב פרי סירבו להתייחס למתווה הספציפי, אך מסרו: "אנו מקבלים בברכה כל הצעה שנשלחת אלינו".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg