תכנית חדשה: עולים על מדים כבר בבית הספר
כדי לפתור את מצוקת כוח האדם בחיל התקשוב מצאו בצה"ל פתרון מקורי: תכנית לימודים לתלמידי תיכון, שתכין אותם לשירות בחיל
"אנחנו עוסקים בתכנון משאבי אנוש של אגף התקשוב ומסתכלים לא רק על האגף אלא על כל מקצועות התקשוב בצבא", אומר גורם באגף התקשוב. "תחום הטכנולוגיה, שמלווה את הפעילות בחיל מתעדכן חדשות לבקרים, אם נרצה או לא, ולכן אנחנו צריכים להביא אנשים בעלי רקע מתאים. זה דורש מאתנו ריענון תמידי, התמקדות בצרכים ורלוונטיות".

טכנולוגיה שמשתנה כל הזמן. חמ"ל סייבר של צה"ל צילום: דובר צה''ל
"המוטו הוא לקצר את משך ההכשרה לשירות בחיל כדי שהצעירים ישובצו במהירות בתפקידים שלהם", אומר גורם צבאי. "גם לאור קיצור השירות, היה צריך למצוא פטנט לקצר את ההכשרה הדרושה. לכן אנחנו מתחילים להשפיע על תכנים לפני הגיוס לצבא, והחבר'ה האלו יוכלו להגיע יותר מוכנים לשירות הפעיל".
את התלמידים מלווים אנשי האגף ואיש קבע שאחראי באופן ישיר על פעילותם הלימודית, כאשר במקביל ללימודים עורך האגף שיווק בבתי הספר וערבי חשיפה של היחידות השונות. למרות המדים וסדר היום הצבאי עושים הצעירים בגרות רגילה וזוכים לשעות תגבור בתחום הטכנולוגי.
באגף התקשוב מסבירים כי תכנית הלימודים החדשה נולדה מתוך הצורך למצוא פתרון טוב יותר להכשרת החיילים, ובמקביל להגביר את הרצון של צעירים בראשית התיכון לעסוק בתחום הטכנולוגי. לצורך זאת מוצגת הפעילות בחיל למועמדים לגיוס כשירות אפקטיבי ומשמעותי, למרות שהיא מתרחשת בעיקר מאחורי הקלעים.
"בניגוד לשנות השמונים, אז מגמות האלקטרוניקה והמכניקה היו 'המגמה', מאז ועד היום חלה ירידה משמעותית בתחום. גם אלו שלומדים את המקצוע לומדים אותו ברמה נמוכה יחסית" מוסיף הגורם הצבאי. "כוח האדם הולך ונעלם ולכן יצאנו לדרך עם מסלולים שיהוו גישור על הפערים האלו. יש לנו חוסרים של עשרות חיילים במחזור והדבר פוגע בפתיחת קורסים ויוצר פערים שאנחנו מתקשים לסגור לאחר מכן. אנחנו רוצים להביא את האנשים עם בסיס טכנולוגי רחב יותר, ולכן נחבר אותם כבר שלוש שנים לפני השירות אלינו, וכך הם יהיו מחוברים יותר וידעו לקראת מה הם הולכים בשירות הצבאי שלהם".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg