הצעת חוק: הציבור יקבע את סדר יומה של הכנסת
מטרת החוק, שזכה לשם "חוק העצומות": לאפשר לאזרחים להשפיע על הנושאים הנדונים בכנסת באמצעות חתימה על עצומות

מהצעת החוק עולה כי בעצומות יפורט נושא העצומה וכן שמו, מספר תעודת הזהות וכתובתו של כל חותם וכן יצוינו מבין החותמים מיהו נציג החותמים ומיהו סגנו. כל חותם רשאי למשוך את חתימתו מהעצומה. אם כל החותמים ימשכו את חתימותיהם יראו את העצומה כמבוטלת. טופס עצומה לדוגמא יתפרסם באתר הכנסת.
עוד עולה כי לצורך מיון, סינון וטיפול בעצומות תוקם בכנסת ועדה מיוחדת שתקרא ועדת העצומות. היא תנהל רישום של כל העצומות שיתקבלו ותקבע האם העצומה עומדת באמות המידה שנקבעו בחוק והאם היא קבילה. הוועדה תודיע לנציג החותמים בהודעה מנומקת האם העצומה קבילה או לא והאם תועבר להמשך הטיפול בכנסת.
ועדה מוועדות הכנסת שתדון בעצומה תהיה רשאית להניח על שולחן הכנסת את מסקנותיה מהדיון ויושב ראש הכנסת יהיה רשאי להחליט כי מליאת הכנסת תדון במסקנותיה. העצומות יתפרסמו באתר האינטרנט של הכנסת ואזרחי המדינה יוכלו לצרף את חתימותיהן או לגרוע אותן.
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "בשנים האחרונות אנו עדים לירידה משמעותית באמון הציבור במוסדות השלטון. מסתבר כי הציבור מתקשה במציאת כלים להשפיע על נבחריו בתקופה שבין מערכות הבחירות. מטרתה של הצעת החוק להתמודד עם קשיים אלה באמצעות יצירת מנגנון שיאפשר לציבור להשפיע על הדיונים המתקיימים בכנסת, וזאת באמצעות הגשת עצומות לכנסת, בדומה לקיים בפרלמנט האירופי".