יותר מ-3,000 ילדים נפגעים מינית בישראל כל שנה
כך עולה מנתוני מרכזי הסיוע. יו"ר הוועדה לזכויות הילד: "על הממשלה להעניק את כל הכלים והסיוע הנדרש כדי למגר את התופעה"

יו"ר הוועדה, אורלי לוי אבקסיס: על החברה להתגייס חינוכית, תרבותית ומשפטית - ועל הממשלה להעניק את כל הכלים והסיוע הנדרש, כדי למגר את התופעה.
בוועדה לזכויות הילד בכנסת, יוצגו מחר (שני) לראשונה נתוני מרכזי הסיוע על פגיעה מינית בילדים ובני נוער לשנת 2012.
יו"ר הוועדה, ח"כ אורלי לוי אבקסיס (הליכוד ביתנו) אמרה היום (א') כי "אסור לחברה הישראלית להשלים עם מציאות בה נפגעים כל-כך הרבה ילדים ובני נוער, בפגיעות שיתירו בהם צלקות לכל חייהם. על החברה להתגייס מבחינה חינוכית, תרבותית ומשפטית - ועל הממשלה להעניק לכך את כל הכלים והסיוע הנדרש, כדי למגר את התופעה".
לפי נתוני מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, בשנת 2012 התקבלו במרכזי הסיוע כ- 3,300 פניות חדשות שדיווחו על פגיעה מינית בקטינים מתחת לגיל 18, כמחצית מהן דיווחו על פגיעה בילדים וילדות מתחת לגיל 12.
כ-1,400 מהפניות שהתקבלו דיווחו על פגיעה מינית מתמשכת בקטינות או קטינים. כרבע מהנשים שפנו למרכזי הסיוע המתינו 10 שנים ויותר מזמן הפגיעה ועד הפנייה לסיוע.
- סקר: 68% ידעו על פגיעה מינית אך לא דיווחו עליה
- פגיעה מינית ע"י רב דומה לרצח של הנשמה
- ילדים מוטרדים מינית: פגיעה נפשית קשה
בישיבה שתתקיים מחר יוצג גם סרטון קצר המיועד להעלאת מודעות לפגיעה מינית בקרב ילדים. הסרטון יופץ ברשת האינטרנט וישמש את תשעת מרכזי הסיוע הפזורים ברחבי הארץ כחומר הסברה בסדנאות המועברות מידי שנה.
לדברי אנשי האיגוד, בשנים האחרונות חלה עלייה בדיווחים על פגיעה מינית בתוך מערכת החינוך. משנת 2007 ועד עלה מספר הדיווחים למרכזי הסיוע על פגיעות מיניות בקרב בני נוער במסגרות חינוכיות בכ-45%, וכ-5.5 אחוזים מכלל מקרי הפגיעה המינית שדווחו למשטרה בשנת 2012 דיווחו על פגיעה מינית שהתרחשה במוסדות חינוך.
ממסמך שהכין מרכז המידע והמחקר של הכנסת לקראת דיון בוועדה, עולה כי בישראל מתקבל במשרד הרווחה, מדי שנה בשנה, דיווח על 5,000 עד 6,000 קטינים שעברו תקיפה מינית, אם כי ההערכה היא שמספרם גבוה מכך.
כמחצית מהדיווחים למשרד הרווחה הם על פגיעות מיניות בין קטינים. משרד הרווחה ציין כי רוב הדיווחים הם על נפגעים בני 12-7. מתוך המספר האמור, רק כ-2,400 תיקי חקירה נפתחים מדי שנה בגין עבירות מין בקטינים.
ב-2006, רק 53 מהתיקים, שמהווים 2.7 אחוז מהתיקים שנפתחים, הבשילו לכדי כתב אישום, ואילו ב-2012, בין החודשים ינואר לאוקטובר, כבר מדובר ב-43.8 אחוז מהתיקים, שהם 1,007 תיקים של עבירות מין בקטינים במסגרתם הוגשו כתבי אישום.

עוד עולה מהמסמך, כי בשנת 2012 טופלו כ-750 קטינים נפגעי עבירות מין בלבד, שהם לכל היותר 15% ממספר הקטינים נפגעי תקיפה מינית המדווחים לרשויות הרווחה.
בישיבה ייחשפו קשיים בביצוע בדיקות רפואיות לקטינים נפגעי תקיפה, כמו דרישה לבדיקה רחוק מאוד מאזור המגורים, בדיקה על ידי רופא-גבר ולא אישה, ועוד. בעבר התקיימו בנושא דיונים והוצעו פתרונות שונים, אך מתברר הבעיות חוזרות על עצמן.
בדיון ישתתפו נציגי האיגוד מרכזי הסיוע, משרדי הרווחה, החינוך, המשפטים, ביטחון הפנים, הבריאות, המוסד לביטוח לאומי, מרכזי בריאות הנפש, המועצה הלאומית לשלום הילד, עמותת "שלום בניך" לנוער חרדי בסיכון, מכון חרוב, מכללת דוד ילין, ההסתדרות הרפואית בישראל, איגוד הישראלי לפסיכיאטריה של הילד והנוער, קרן רש"י, מרכז השלטון המקומי, הסתדרות הפסיכולוגים, איגוד העובדים הסוציאליים, ארגוני המורים, ארגון ההורים, המועצה הציבורית להורות ומוזמנים נוספים.
לדברי אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, "פגיעה מינית בילדים שקולה לפיגוע טרור, הפוגע בנפש הרכה ולעיתים נדרשות שנים ארוכות להחלמה ולהתאוששות מהטראומה".
סוליציאנו הוסיפה כי "על החברה להגן על ילדיה ולעשות כל מה שניתן כדי למנוע את הפגיעה וכן לפעול לזהות מוקדם ככל האפשר פגיעות אלו".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg