מחקר: רימונים משביחים את החלב שאנחנו שותים
מחקר ישראלי חדש מראה כי שימוש בקליפות רימונים בתזונת כבשים משפר באופן מיוחד את החלב ומעשיר אותו בנוגדי חמצון

ידוע שלגרגירי הרימון ערכים בריאותיים גבוהים. כעת מתברר שלקליפות הרימון ערכים בריאותיים גבוהים אף יותר.
חוקרי מינהל המחקר החקלאי (מכון וולקני) במשרד החקלאות בדקו ומצאו כי הוספת קליפות הרימון לתזונת הכבשים משפיעה באופן ישיר על איכות החלב, ואף מגבירה את ייצורו.
קליפות הרימון ידועות כמזרזות ריפוי של פצעים, מעוררות את מערכת החיסון, מונעות טרשת עורקים ועשירות בנוגדי חמצון. השפעות חיוביות אלו והערכים התזונתיים של קליפת הרימון יועברו אלינו באמצעות החלב שאנו שותים, וגם הכבשים ייהנו מהערכים הבריאותיים הגבוהים.
החוקרים מצאו, כי בקרב הכבשים שהשתתפו במחקר עלתה תנובת החלב ב-6%. זאת מבלי ששינו את כמות המזון שהן צורכות. יתרה מזאת: תכולת נוגדי החמצון (אנטיאוקסידנטים) בחלב עלתה ב-28%, דבר שסייע לכבשים ולמי ששותה את החלב להתמודד טוב יותר עם מחלות.
להערכת החוקרים, שימוש קבוע בקליפות רימונים בתזונת הכבשים יביא לשיפור בבריאות הכבשה ולעלייה בכמות החומרים הנצברים בחלב, שהינם בעלי השפעה חיובית על בריאות האדם. ממצאי המחקר מלמדים כי תרומתו של הרימון גבוהה גם לאדם וגם לכבשים, אפילו בריכוזים נמוכים.
נוסף על כך, קליפות הרימונים הפכו בשנים האחרונות לפסולת תעשייתית אשר כמותה הולכת וגדלה, כתוצאה מהתפתחות ענף הרימונים. ככל שעולה המודעות לצריכת הרימון ומוצריו, כך גם עולה כמות קליפות הרימונים, שכעת יש להן דורש ותרומתן מרובה. בישראל מגדלים רימונים על שטח של כ-23,000 דונם.
מחקר קודם שנערך במכון וולקני עסק בהשפעת הזנת פרות חלב בקליפות רימונים. גם במחקר זה נמצא כי הזנה בקליפות רימונים הביאה לשיפור מובהק במרכיבי החלב, להשפעה חיובית על מניעת תחלואה ולשיפור תנובת החלב.
נתונים אלו ומחקרים נוספים יוצגו היום (שלישי) בכנס השנתי למדעי הבקר, שמארגנים המחלקה לבקר בשירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) ומכון וולקני במשרד החקלאות, התאחדות מגדלי הבקר בישראל ומועצת החלב. בכנס משתתפים יצרני חלב, עובדי תעשיית החלב, מדריכים, חוקרים, רופאים, וטרינרים וספקים.