המדינה מצמצמת שימוש בחומרי הדברה מסוכנים
עד לסוף שנת 2014, ייאסר כליל השימוש בתכשירי הדברה המכילים חומרים מסוכנים, במקומם ייכנסו לשימוש חומרים ידידותיים לסביבה
- ירידה בשאריות חומרי הדברה במזון אורגני

בשלב השני, שיסתיים בתחילת השנה הבאה, ייאסר כליל השימוש בחומרים אלה. במקביל, יבוטלו 285 "שאריות מרביות" של חומרי הדברה כימיים ביבולים המותרות כיום. המשרד יבצע בדיקות לאכיפת האיסור.
הפעימה השנייה של התהליך כוללת עוד תשעה חומרים פעילים שעדיין מותרים לשימוש באירופה, וישראל פועלת להוצאתם משימוש. עם איסור השימוש בהם, יבוטלו 120 "שאריות מרביות" נוספות שהיו מותרות עד למועד זה. סך הכל יבוטלו 400 מתוך 2000 רמות מותרות של המצאות חמרי הדברה ביבולים (20%). בכך יסתיים הליך הוצאת שורה ארוכה של תכשירים מה"דור הישן" משימוש בתוצרת צמחית.
במקום חומרי ההדברה, ייכנסו לשימור חומרים "רכים", ידידותיים לאדם ולסביבה, וטכניקות המאפשרות הדברה ביולוגית ושיטות ידידותיות לסביבה, שאינן עושות שימוש בחומרי הדברה, כמו: שימוש בחרקים, פיזור מלכודות ללכידה המונית של מזיקים ועוד. המשרד אף יתמוך באמצעות מענקים מיוחדים, בחקלאים העוברים להדברה ביולוגית.
במשרד מציינים כי גם כיום רוב הפירות וירקות עומד בתקנים מחמירים ביותר, מקבילים למדינות מערביות כדוגמת אירופה. הממוצע השנתי בשנים האחרונות של חריגה בחומרי הדברה בירקות ופירות בישראל עומד על כ-5% בלבד.
מנהלת תחום כימיה במשרד החקלאות, רינה אשכנזי, אמרה כי "משרד החקלאות התווה את הפחתת השימוש בחומרי הדברה בתוצרת הצמחית כייעד בתוכניות העבודה שלו. הרביזיה הזו הינה תוצאה של מדיניות זו. הכוונה היא לצמצם עד למינימום את השימוש בזרחנים אורגנים ודומיהם, ולייצר מזון בריא, נקי ובטוח יותר לציבור. לדבריה, כבר בעיצומו של התהליך ניתן לראות היענות גדולה ושיתוף פעולה מלא מצד החקלאים השמחים להיפטר מהחומרים "הישנים"".