יחימוביץ': המאגר הביומטרי - נזק בלתי הפיך
יו"ר הקואליציה הגיבה בחריפות להשקת המאגר היום ברשות האוכלוסין. "זה רק עניין של זמן עד שהנתונים יגיעו לגורמים עוינים"
יו"ר הקואליציה ציינה כי ההתנגדות למאגר הביומטרי כלולה במצע של מפלגת העבודה. "כל חומת מגן יכולה לקרוס מהרבה מאוד סיבות. הנזק יהיה בלתי הפיך עד סוף ימי חייהם של מי שנמצאים במאגר המידע".

מתנגדת בתוקף. יחימוביץ' צילום: פלאש 90
היום הושק המאגר הביומטרי כפרויקט ניסיוני למשך שנתיים. שר הפנים גדעון סער הגיב להתנגדו החריפה למיזם ואמר: "אין שום סיבה להיכנס לפאניקה. זה פחות ממה שכל ישראלי מתבקש לתת כשהוא רוצה לצאת לארה"ב”.
- לפני שנה: משרד הפנים פסל את מכרז המאגר הביומטרי
סער הוסיף: "הרשות לניהול המאגר עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר של אבטחת המידע. שמירת הנתונים במאגר מאפשרת מניעת התחזות וגניבת זהות. בסיס הנתונים מופרד מכל רשת והנתונים מוצפנים".
הניסוי הראשוני יימשך שנתיים, בהן יוכל כל אזרח בישראל להצטרף באופן וולנטרי למאגר, וימסור חלק מפרטי הזיהוי הביומטריים שלו. אלו כוללים עתה צילום של תווי הפנים וטביעת אצבעות. נתונים אלו יישמרו בשבב שיוטבע בתעודת זהות חכמה.
השימוש בתעודת הזהות החכמות והמאגר הביומטרי אמור לצמצם את תופעת זיוף תעודות הזהות בישראל, העומדת כיום על כ-50 אלף מקרים בשנה. התעודות יאפשרו זיהוי בטוח של נושא התעודה, וכן הסרתה באופן אלקטרוני מהמאגר במקרה של אובדן או גניבה.
המתנגדים להקמת המאגר טוענים כי בדומה למרשם האוכלוסין שבו המידע של משרד הפנים על אזרחי ישראל, שדלף כבר לגורמים פליליים, כך צפוי גם למאגר הביומטרי. בנוסף, נטען כי האפשרות שמשטרת ישראל וגורמי ביטחון נוספים יוכלו בתנאים מסוימים לגשת לנתונים במאגר, תחשוף את האזרחים לפגיעה קשה בפרטיותם.
בתחילת החודש נחשף בערוץ 10 כי התגלו ליקויים בטיחותיים שונים בהליך הנפקת תעודות הזהות הביומטריות. משרד הפנים פעל לתיקון ליקויים, אולם חשיפתם מעידה כי לפחות חלק מטענות המתנגדים נשענות על חשש אמיתי.
כיום אף מדינה דמוקרטית בעולם שמפעילה מאגר ביומטרי, ובמערב קיימת התנגדות רבה ותקיפה להקמת מאגר כזה. גם בישראל חתמו שורה ארוכה של מדענים על התנגדות להקמת המאגר מחשש לפגיעה בחופש האזרח ובפרטיותו.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg