לקראת ט' באב: זינוק של 250% בצריכת דגים
מארגון מגדלי הדגים נמסר כי המגדלים נערכים מראש לתקופה שלפני צום 9 באב וכי העלייה בצריכה לא תלווה בעליית מחירים

דגי אמנון. 500 טון עד 9 באב צילום: יגאל לוי
בתקופה שבין ראש חודש אב לצום תשעה באב נוהגים רבים משומרי המסורת להימנע מאכילת מאכלי בשר, לציון האבל על חורבן בית המקדש.
משקי ארגון מגדלי הדגים מספקים בדרך כלל כ-19 אלף טון דגים טריים בשנה. לפי ההערכות, בתקופה של הימים עד לצום ימכרו המגדלים כ-500 טון דגי אמנון, כ-250 טון דגי קרפיון, כ-150 טון דגי בורי וכמות כוללת של כ-80 טון דגי מוסר, כסיף, באס ואדמונית - כמות הגדולה ב- 250% ממכירה במשך כל השנה.
מגדלי הדגים מדווחים כי הפרסומים באשר לתוצאות הבדיקות שערך משרד החקלאות בשיתוף הארגון, אשר הצביעו על היתרונות הבריאותיים של הדגים הטריים הגדלים בארץ, הגבירו את צריכת הדגים הטריים בתקופה האחרונה, וזו עלתה במיוחד בחודשי הקיץ החמים. גם עובדה זו תורמת להערכות באשר לזינוק הצפוי בצריכה לקראת ט' באב.
יוסי יעיש, מזכיר ארגון מגדלי הדגים, מסר כי לציבור הישראלי אמון רב בדגים הטריים הישראלים וכי הוא רואה בהם מאכל אולטימטיבי לימי הקיץ.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg