יצא מהארון, עף מהבית: כשהבעל בוגד עם גבר
במקרים רבים שהגיעו אל בית הדין הרבני, זכתה האישה לפיצוי כספי, רק בשל העובדה שבעלה הסתיר ממנה את נטייתו המינית לגברים
- בגלל הסמארטפון: גילתה שבעלה בוגד בה
- גדעון לוי: "חרם כלכלי על ישראל ימנע שפיכות דמים"

נראה כי החוק המקראי עדיין תקף בבתי הדין הרבניים, גם אם בניגוד לימים עברו, הוא אינו עומד על עונש מוות. עם זאת, עורכי דין לענייני משפחה, ממליצים לנשים שבעליהם יצאו מהארון, להגיש את התביעה דווקא בבית הדין הרבני. שם, מסתבר, מתייחסים לעניין בחומרה רבה יותר, וכך גם הפיצוי יהיה גבוה יותר.
עו"ד לב, מתמחה בדיני משפחה, מספרת על מקרה בו אישה הנשואה זה 25 שנה, חשדה כי בעלה מנהל רומן מאחורי גבה, והחליטה לעקוב אחריו. לתדהמתה גילתה האישה שבעלה, איש צבא קבע לשעבר, מנהל רומן עם גבר זר, מזה כשנה. הבעל הודה ברומן והתוודה כי במשך כל שנות נישואיהם, הוא בגד באשתו עם מספר גברים, ובשנה האחרונה אף התאהב בגבר שאתו נתפס.
האישה נועצה בעורכי דין, ופנתה לבית הדין הרבני בתביעה לתשלום כתובתה ולפיצוי נוסף. לדברי לב, הכתובה, הניתנת לכלה על ידי החתן במעמד טקס הנישואין הדתי, היא מסמך משפטי לכל דבר, המחייב מתן פיצויים לאישה במקרה של גירושין ומות הבעל. בית הדין הרבני פסק שעל הגבר לשלם לה את מלוא כתובתה, שעמדה על חצי מיליון שקל. בית המשפט לענייני משפחה, אגב, היה מגדיר את התופעה כ"הטעיה".
אם כן, האם נמצאה התשובה לגירושין צודקים בכל הקשור לפיצויים המגיעים? לא בטוח. כל האמור נכון ורלוונטי במצב שבו הגבר הוא זה שיצא מהארון. לעומת זאת, מציינת עו"ד לב כי גם נשים חד מיניות עלולות למצוא עצמן מקופחות בהחלטות בית הדין הרבני.
לדבריה, במקרה שבו תתועד איה נשואה כשהיא מנהלת יחסים רומנטים עם בת מינה, היא עשויה להיות מוכרזת על ידי הדיינים כ"אישה כמורדת", ובמקרה כזה בית הדין הרבני עשוי לשלול ממנה את כתובתה. לדברי עו"ד לב, במקרה כזה, הגבר הנבגד אף יהיה זכאי לפיצוי נוסף, בהתאם למספר השנים שבהן חיו בני הזוג בשקר.
אם כן, המסקנה המתבקשת, כך ע"פ דברי עורכי הדין, פשוטה מאוד ורלוונטית כמו בכל מקרה אחר: כשמתחתנים, רצוי מאוד לפתוח את כל הקלפים. או אולי, גם את כל הארונות.