האיחוד יבקר את ישראל על הקיפאון במו"מ
הסנקציות הן רק ההתחלה: חרף הניסיון למנוע את פרסום המסקנות על התהליך המדיני, שרי החוץ צפויים להטיל ביום ב' את האשמה על ישראל

בפגישתו עם שרת החוץ של האיחוד, קתרין אשטון, הפציר בה נתניהו להימנע מפעולות שיעיבו על מאמציו של מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי להביא לחידוש המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
בעיני ישראל, יישום ההנחיות של האיחוד ופרסום המסקנות רק יקשיח את עמדת הפלסטינים שממילא מתלבטים אם לחזור למשא ומתן מכיוון שהם מקבלים מסר מאירופה שיהיו להם הישגים ברמה סמלית ובינלאומית גם ללא חזרה לשיחות.
משרד החוץ העביר סדרה של הנחיות לשגרירי ישראל במדינות האיחוד בניסיון לסכל את פרסום המסקנות ביום שני או לפחות להביא לשינוי משמעותי בנוסחם. מטיוטת המסקנות עולה כי מדובר באמירות שתוקפות את התנהלות ישראל ביהודה ושומרון ופוגעות בסיכוי לפתרון של שתי המדינות. כמו כן צפויות המסקנות לעסוק גם בתופעת תג מחיר. לא ברור אם מועצת השרים תכלול גם את סוגיית סימון מוצרי ההתנחלויות והחלטות נוספות הקשורות לישראל.
בממשלה היו אתמול תגובות מעורבות בעקבות החלטת האיחוד האירופי. "זה לא חדש שמדינות רבות בעולם מתייחסות לשטחי יהודה ושומרון כשטח כבוש ובהתאם לזה הן פועלות", אמר אתמול שר הביטחון משה (בוגי) יעלון. "לנו יש את המדיניות שלנו ונמשיך לפעול לפיה ולפי והאינטרסים שלנו".
שר השיכון אורי אריאל (הבית היהודי) אמר כי "מדובר בהחלטה הנגועה בגזענות ואפליה קשה כלפי העם היהודי, ומזכירה את החרמות שעשו ליהודים באירופה לפני יותר מ-66 שנה".
מנגד , שר האוצר יאיר לפיד תקף את ההחלטה, אך טען כי היא מוכיחה שוב את הצורך לחדש את המו"מ המדיני. "ההחלטה האחרונה היא חלק משורה ארוכה של החלטות הגורמות לבידודה של ישראל בעולם", הסביר לפיד.
"הזמן אינו פועל לטובתנו, וכל יום שבו ישראל אינה נמצאת במו"מ לשלום הוא יום שבו נפגע עוד יותר מעמדנו הבינלאומי. יחד עם זאת, מדובר בהחלטה אומללה, הנעשית בתזמון גרוע ומחבלת במאמצים שעושה מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי להביא את שני הצדדים לשולחן המו"מ".