מחקר קובע: ירידה במשקל לפני אשפוז מסכנת את החולה
חוקרים מאוניברסיטת אריאל מצאו שאדם שמן שירד באופן לא רצוני במשקלו בשלושת החודשים שקדמו לאשפוזו בבית החולים נמצא בסכנת מוות פי 6 מאדם רגיל

בית חולים. צילום: SXC
מדובר בנתון מדאיג מאד שמלמד כי בעת אשפוז על הרופא לברר תמיד האם היתה ירידה במשקל לפני האשפוז. הברור הזה חשוב מאד גם באדם שמן. רופאים לא כל כך בודקים את המצב הזה אצל שמנים כי הם אומרים לעצמם שזה טוב לרדת במשקל אלא שמתברר כי ירידה במשקל טובה אם היא נעשית מתוך כוונה לרדת במשקל. אם לא היתה כוונה כזו כל ירידה במשקל היא בעייתית ויש לשים אליה מייד לב" היא קובעת.
במחקר שנערך בבית החולים וולפסון על חולים במחלקות הפנימיות התברר עוד כי אנשים עם עודף משקל שחוו ירידה במשקלם לפני האשפוז בצורה לא רצונית נמצאו בסיכון גבוהה מאד למחלות כמו סוכרת, מחלת לב איסכמית ואי ספיקת כליות, זאת לעומת חולים שלא ירדו כלל במשקלם לפני האשפוז גם אם משקל גופם הראשוני היה חריג וגבוהה מהמותר.
פרופ' מונה בועז, ציינה בהקשר לכך כי "למרות השכיחות של "מגפת" עודף המשקל בעולם המערבי, מחקר זה חושף נתונים המציגים תת-אוכלוסייה בקרב בעלי עודף המשקל, אשר נמצאים גם בסיכון רב עקב הירידה שלהם במשקל באופן לא מוסבר בשלושת החודשים שקדמו לאשפוז. אצל אנשים אלו, משך האשפוז והסיכויים לתמותה באשפוז, גבוהים מאוד בהשוואה לחולים בתזונה נאותה שלא ירדו במשקלם באופן חריג לפני כניסתם לבית החולים".
בסיכום דבריה ציינה פרופ' בועז כי סייעו לה במחקר ד"ר אייל ליבוביץ', מנהל פנימית ה' בוולפסון, ד"ר סמי ג'יריס מאונ' ת"א, ד"ר רולן מכלין מבית חולים "וופלסון" – אורטופדיה, גב' מיטל זיקרי-דיטש מאונ' תל אביב, ד"ר יצחק ברלוביץ' – מנהל בית חולים "וולפסון". המחקר פורסם ב- European Journal of Clinical Nutrition
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg