עובדי הוט מאיימים: נשבית את השידורים
המאבק בין חברי ועד הפעולה הזמני בהוט לבין ההנהלה עלה מדרגה. החברה פועלת להעביר עובדים לחברות קבלן, דבר שיפגע משמעותית בתנאיהם
- עובדי חברת 'הוט' בב"ש פתחו בשביתה
- שביתה במערך הטכני של 'הוט'
- "כוח לעובדים": הארגון היציג של עובדי הוט

במהלך שמתואר על ידי אנשי "כוח לעובדים" וחברי ועד הפעולה הזמני של עובדי הוט כניסיון בוטה לפגוע בהתארגנות העובדים, פועלת כבר כמה שבועות הנהלת הוט להעביר מאות מעובדיה לחברות קבלן שיספקו את אותו שירות בדיוק ללקוחות החברה.
יום אחד נחתו נציגי ההנהלה בסניפים השונים והורו לעובדים לחתום על טופסי הסכמה לעבור לחברת קבלן. למי שסירב לחתום הובהר כי כדאי לו לשתף פעולה, אחרת הוא עלול למצוא את עצמו ללא עבודה בכלל.
במהלך השבועות האחרונים העבירו אנשי "כוח לעובדים" מספר פניות להנהלת החברה, שבהן הודיעו על יציגות בחברה ובהתאם דרשו לשבת עמם ועם נציגות העובדים למשא ומתן לקראת הסכם שכר קיבוצי, זאת לצד הדרישה לעצור את העברת עובדי החברה לעובדי קבלן. הפניות נותרו ברובן ללא מענה. אלו שנענו קיבלו תשובה שלילית. "אתם בכלל לא מייצגים אותם", אומרים להם בהנהלה, ומתעלמים מרשימות העובדים המאוגדים שהועברו להם.
שלשום החליטו ב"כוח לעובדים" שהגיע הזמן להפסיק לשלוח מכתבים ולהתחיל לעבוד. בהוראת נציגות העובדים הוחלט על השבתת עבודתם של כלל הטכנאים בחברה, ולא בפעם הראשונה, וכבר יומיים הם לא יוצאים לקריאות ולתיקון תקלות.
במקביל השביתו את עבודת מוקדי השירות בירושלים, ראשון לציון, נתניה, באר שבע ונשר. ההנהלה מיהרה להודיע כי העבודה בחברה נמשכת כסדרה, "למעט תקלות נקודתיות", והתעלמה מכך שרבים מעובדיה שובתים ושלחה עובדים חלופיים במקום אלו שהחליטו לקחת חלק במאבק. "לא מעט מהעובדים מועסקים באמצעות חברות קבלן, אז לא הייתה להם בעיה לשלוח שוברי שביתה", אמר אתמול גורם המקורב לוועד הפעולה של עובדי הוט.
לאור ההתעלמות של ההנהלה הוחלט אתמול להמשיך את שביתת הטכנאים ומוקדי השירות ליממה נוספת, ובצהריים התאספו כ-200 עובדים בסמוך למשרדי הנהלת החברה ביקום והפגינו במקום.
"בסוף נאלצנו לסיים את ההפגנה כי ההנהלה קראה למשטרה, ואין לנו שום כוונה לייצר פה מאבק אלים או להתעמת עם השוטרים", אומרים ב"כוח לעובדים", "אבל היה אפשר לראות בבירור שאותם עובדים שמועסקים במשרדי ההנהלה ורצו להצטרף אלינו - לא העזו. הם פחדו שיתנכלו להם".
ראשי התארגנות העובדים בהוט טוענים כי העברת עובד לחברת קבלן היא פגיעה בו מהרגע הראשון. משכורת בגובה 7,000-6,300 שקל בהוט לעומת משכורת בגובה 5,000-4,500 שקל בחברות הקבלן, תשלום שעתי בהוט לעומת תשלום על פי קריאה בלבד, תשלום על תקלה חוזרת לטכנאי הוט שאינו מגיע לעובד בחברות הקבלן, ושורה של תנאי העסקה שמשתנים לרעה. "נכון שבעבר הניסיונות להקים ועד בהוט כשלו, אבל אנחנו מרגישים שיש לנו תמיכה גורפת מהעובדים שמבינים שההנהלה לא פועלת מולם בשקיפות", אומרים ב"כוח לעובדים".
"זה שעד עכשיו לא שובשו שידורי הטלוויזיה של החברה זה לא אומר שזה לא יכול לקרות בהמשך", אמר אתמול גורם בנציגות העובדים. "צעד ארגוני לא חייב להיות הפגנה או שביתה. זה יכול להיות גם משהו אחר".
מהוט נמסר בתגובה: "מבדיקת הטפסים שהועברו אלינו עולה כי לא הצטרפו ל'כוח לעובדים' שליש מהעובדים, ולכן על פי החוק הם אינם הארגון היציג של עובדי הוט. באשר לשביתת חלק מהטכנאים, החברה נערכה כדי למזער את הנזק ללקוחותיה".