האיחוד מעניק 1.65 מיליון אירו לחוקרת ישראלית

ימים אחדים לאחר החלטת החרם על יו"ש, ד"ר רחל כץ-בריל קיבלה את המענק לצורך מחקר לגילוי סרטן ללא שימוש בחומרים רדיואקטיביים

אבי יופה | 22/7/2013 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מדענים מישראל מקבלים מעת לעת מענקי מחקר מגופים בינלאומיים כדי שיוכלו להמשיך בעבודתם המקצועית, אבל המקרה של ד"ר רחל כץ-בריל, חוקרת ממערך הדימות בבית החולים הדסה עין כרם, הוא יוצא דופן בעיקר בגלל העיתוי שלו. דווקא בשבוע שבו האיחוד האירופי הודיע כי הסכמים עתידיים שייחתמו בין מדינות ומוסדות האיחוד לבין ישראל לא יהיו תקפים מעבר לקו הירוק, היא קיבלה מכתב שבו התבשרה כי זכתה במענק בסך 1.65 מיליון אירו מהאיחוד האירופי.

עוד בחדשות nrg:
- לאחר הכרזתו של קרי, בשומרון בונים במרץ
- דיווח: מרטין אינדיק ימונה לשליח האמריקאי לאזור
- צה"ל: המוטיבציה לשירות קרבי לא תמשיך לרדת

לא נכללת בחרם. ד''ר רחל כץ בריל
לא נכללת בחרם. ד''ר רחל כץ בריל צילום: יוסי אלוני
כדי לקבל את המענק עברה כץ-בריל כמה שלבים: תחילה הגישה הצעת מחקר מקוצרת שנבחנה על ידי פאנל מומחים, אחת מכ-3,000 שהוגשו לבחינה. לאחר שההצעה נמצאה מעניינת, היא שלחה הצעה מורחבת לביקורת, שאחריה הוזמנה לראיון בבריסל, שם הציגה את עבודתה והשיבה על שאלות שלאחריהן הוחלט לאשר את המימון.

המחקר של כץ-בריל, בת 43, תושבת מודיעין ומרצה בכירה בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית, עליו היא עובדת יחד עם צוותה, עוסק בפיתוח סמנים מולקולרים לדימות רפואי (בדיקות MRI ,CT וכו') לצורך אבחון מוקדם ומעקב אחר טיפולים במחלת הסרטן ובמחלות הפוגעות במוח. החומר שאותו מפתחת כץ-בריל אינו רדיואקטיבי וניתן להשתמש בו בבדיקות הדימות המבוצעות היום, שחלקן עושות שימוש בחומרים רדיואקטיביים.

הטכנולוגיה פורצת הדרך הזו בוחנת את התפקוד של התאים, כיצד הם עובדים ואיזה חילוף חומרים הם עושים. השימוש בחומרים לא רדיואקטיביים, בניגוד לנהוג בבדיקות היום, יכול לאפשר לאוכלוסיות נוספות לעבור אותן, גם כאלה שנאסר עליהן לעשות זאת עד עתה דוגמת נשים בהריון וילדים.

"אני מאוד גאה שהצלחנו לקבל מענק כזה והכרה בינלאומית", היא אומרת. "זה מחקר עם סיכוי גבוה לשנות מציאות רפואית. התחרות היתה קשה. הראיון שעברתי היה הוגן והביקורת שקיבלתי גם כן. בלי המימון לא היינו יכולים לעשות את המחקר".

על פוליטיקה היא מעדיפה לא לדבר. "אני מעדיפה להפריד אותה מעבודה מדעית", היא אומרת. "מדע, חינוך ורפואה הם תחומים שמחברים אנשים מכל הקצוות ולא תחומים שמפרידים".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות לסקרים

חדשות לסקרים

פייסבוק