הדבורים נעלמות, ישראל מייצרת פחות דבש
חודש לפני ראש השנה חלה ירידה בהיקף ייצור הדבש, בעקבות מיעוט במשקעים ובפריחה. המשמעות: מחיר צנצנת יעמוד על 20 שקלים

צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-4,000 טון, ובתקופת החגים משווקים לרוב כ-1,600 טון דבש, המהווים 40 אחוז מהביקוש הישראלי.
בשל הירידה בייצור, המחיר הקמעונאי הממוצע לצנצנת דבש ממוצעת של 350 גרם יעמוד השנה על כ-20 שקל. מחיר זה נמוך מהמחיר אשתקד למרות עליית המע"מ באחוז.
המחיר שמקבל הדבוראי-היצרן, הינו כ-18 שקל לקילוגרם דבש גולמי, כך שנותרים לדבוראי רק שישה שקלים על כל 350 גרם שהוא מייצר, דבר המבטא שחיקה ברווחיות הייצור של הדבש.
אבידור מציין כי דבורת הדבש אינה רק יצרנית דבש, אלא בעלת חשיבות אדירה עבור האדם, עקב היותה האחראית להאבקת 80 אחוז מהיקף הגידולים החקלאיים בעולם. בין היתר משום כך היו גידולים רבים התלויים בהאבקה, ביניהם מנגו, אבוקדו, שקד, תפוח, אגס ודובדבנים נמוכים ביחס לשנה שעברה.
כך, יבולי המנגו באזור הגידול המרכזי של ישראל בצפון הכנרת עומדים השנה על כמחצית מהממוצע הרב שנת כ-10 אלפים טון מנגו, לעומת כמות כפולה בשנה רגילה. גם יבול הדובדבן השנה ירד בלמעלה מ-60 אחוז, כאשר באזור מטולה כלל לא היה פרי השנה.
בתוך כך, גם באירופה ובארצות הברית סובלים ממחסור ביבול: דבוראי קליפורניה דיווחו למועצת הדבש בארץ, כי עקב היעלמות דבורי הדבש במדינה, נאלצו לייבא לאזור מטעי השקד כמיליון וחצי כוורות. זאת, בנוסף ל-500 אלף, כוורות שהובאו ממקומות אחרים ברחבי המדינה, להאבקת 760 אלף דונם של עצי שקד.
כיום פועלים בישראל כ-500 דבוראים המטפלים בכמאה אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. 60 אלף מהן מוצבות באזורי גידול חקלאיים לשם האבקה.