עלייה בצריכת הדגים לקראת ראש השנה
חגי תשרי בפתח, ובריכות הדגים עובדות שעות נוספות. צריכת הדגים בתקופת החגים מכפילה את עצמה מ-900 גרם לנפש, לכמעט 2 ק"ג
- תושב חדרה גידל דגי פיראנה אסורים
- ח"כ שקד: אפעל למען עונש מוות על מחבלים

המחיר שלהם יהיה נמוך השנה. דגי אמנון צילום: יגאל לוי
הצריכה המקומית של דגים לנפש נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות: מדינות הים התיכון צורכות לשנה 20- 40 ק"ג לאדם, ביפן צורכים 60 ק"ג, והאמריקאים צורכים 7- 6 ק"ג לאדם לשנה בממוצע.
על פי נתוני משרד החקלאות בשנת 2012 צרכו בישראל כ-75,000 טון דגים, מהם 25,000 טון דגים טריים מייצור מקומי ו-50,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף (25,000 טון) נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) כ-19,000 טון (כ-75%), דייג כ-4,000 טון (כ-15%) וחקלאות ימית כ-2,000 טון (כ-10%).
השנה ייהנו הצרכנים ממחירים נמוכים יחסית למחירי אשתקד של דג האמנון. רמת המחירים של הקרפיון והבורי צפויה להיות דומה לזו של השנה שעברה - קרפיון 23-25 שקל לק"ג, אמנון 25-35 שקל לק"ג, בורי 28-37 שקל לק"ג.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg