עלייה בצריכת הדגים לקראת ראש השנה

חגי תשרי בפתח, ובריכות הדגים עובדות שעות נוספות. צריכת הדגים בתקופת החגים מכפילה את עצמה מ-900 גרם לנפש, לכמעט 2 ק"ג

דליה מזורי | 13/8/2013 17:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ראש השנה מתקרב, מוספי המתכונים גדלים, וכך גם צריכת הדגים בישראל. בחודש ממוצע צורך הישראלי כ-900 גרם דגים (כ-11 ק"ג לשנה), ואילו במהלך חגי תשרי נוסקת הצריכה פי שניים ומגיעה ל-1,800 גרם לנפש. כך נמסר ממשרד החקלאות ומארגון מגדלי דגים, לקראת ראש השנה וחגי תשרי.

- תושב חדרה גידל דגי פיראנה אסורים
- ח"כ שקד: אפעל למען עונש מוות על מחבלים

המחיר שלהם יהיה נמוך השנה. דגי אמנון
המחיר שלהם יהיה נמוך השנה. דגי אמנון צילום: יגאל לוי
לקראת ראש השנה צפויה פעילות שיווק מוגברת כאשר הדג המוביל במכירות הוא הקרפיון, אחריו האמנון ובמקום השלישי הבורי. בחודש תשרי נצרכים כ-1,000 טון קרפיונים לעומת 350 טון בשאר חודשי השנה, כ-850 טון אמנון לעומת 500 טון בשאר חודשי השנה וכ-250 טון בורי לעומת 170 טון בשאר חודשי השנה.

הצריכה המקומית של דגים לנפש נמוכה מאוד לעומת הצריכה במדינות אחרות: מדינות הים התיכון צורכות לשנה 20- 40 ק"ג לאדם, ביפן צורכים 60 ק"ג, והאמריקאים צורכים 7- 6 ק"ג לאדם לשנה בממוצע.

על פי נתוני משרד החקלאות בשנת 2012 צרכו בישראל כ-75,000 טון דגים, מהם 25,000 טון דגים טריים מייצור מקומי ו-50,000 טון מייבוא (ברובו קפוא). הייצור המקומי של הענף (25,000 טון) נחלק לשלושה מקורות: חקלאות מים (מדגה) כ-19,000 טון (כ-75%), דייג כ-4,000 טון (כ-15%) וחקלאות ימית כ-2,000 טון (כ-10%).

השנה ייהנו הצרכנים ממחירים נמוכים יחסית למחירי אשתקד של דג האמנון. רמת המחירים של הקרפיון והבורי צפויה להיות דומה לזו של השנה שעברה - קרפיון 23-25 שקל לק"ג, אמנון 25-35 שקל לק"ג, בורי 28-37 שקל לק"ג.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...