26 אסירים פלסטינים עושים דרכם מכלא איילון לעזה ולרמאללה
כפי שהוסכם במסגרת ההבנות לקראת השיבה לשולחן המו"מ, ובעת שפעילי ימין מפגינים נגד שחרורם מחוץ לבית הכלא ברמלה, יצאו האסירים באוטובוסים לגדה ולרצועה. הם יועברו לשטחי הרשות רק בחצות, שם ייערך עבורם טקס קבלת פנים
11 מהאסירים המיועדים להשתחרר לגדה הגיעו לכלא עופר, שם יעברו בדיקות ביורוקרטיות שבסופן יועברו לרמאללה דרך מעבר ביתוניא. 15 מהאסירים שצפויים להשתחרר לעזה הגיעו גם כן למעבר ארז, ממנו יועברו לשטחי הרצועה. סביב האסירים הללו ישנה אבטחה מוגברת של כוחות הביטחון.
- ברגע האחרון: עתירה נוספת נגד שחרור האסירים
- שישה מהמשוחררים - רצחו אחרי הסכם אוסלו
- הפלסטינים: צעד חשוב בדרך לשחרור כל האסירים

על-פי הסיכום בין ישראל לפלסטינים, האסירים יועברו לשטחי הרשות הפלסטינית רק בחצות, מאותה הסיבה בדיוק. עם הגיעם לגדה יקבל אותם יו"ר הרשות, אבו מאזן, בטקס קבלת פנים רשמי.
האסירים המשתחררים כעת הם פאיז כור, מוגדד צאלח, סמיר נעניש, יוסף ארשיד, מוסטפה אל-חאג', סאלמה מצלח, עטיה אבו-מוסא, סלאח מקלד, מחמד צואלחה, עאטף שעת, יוסף עבדל-עאל, מדחת ברבך, עלי ראעי, מחמד נשבת, סמיר מורתג'א, חוסני צואלחה, פרג' רמאחי, עלאדין אבו-סתה, איימן אבו-סיתה, עסמאת מנצור, חאלד עסאקרה, נהאד ג'נדיה, מוחמד חמדיה, ג'מיל עבדל-נבי, טאהר זיוד ובורהאן צביח עבד חמד.
26 הללו הופיעו ברשימה שהגיש ראש השב"כ לשרים, שבה הופיעו 40 אסירים בעלי רמת מסוכנות שונה. שני הקריטריונים העיקריים לשחרורם היו רמת מסוכנות האסירים על-פי חוות דעת של השב"כ וכן רצון של ישראל לחזק את מעמדו הפוליטי של יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן.
השרים שהשתתפו בישיבה דחו חלק מהשמות שהוצעו להם על-ידי השב"כ, אולם השאיפה לחזק את מעמדו של אבו מאזן ברשות המשיך לשמש שיקול מרכזי של השרים בהחלטה. יש לציין, כי האסירים הכבדים באמת, אלה שרמת מסוכנותם היא הגבוהה ביותר וביצעו את העבירות החמורות ביותר צפויים להשתחרר רק בפעימה הרביעית.

משפחות האסירים הביטחוניים היהודים ותומכי המאבק לשחרורם הפגינו גם כן מחוץ לכלא איילון. במסגרת ההפגנה דרשו המשפחות את שחרור יקיריהם במקביל לשחרורם הצפוי של האסירים הפלסטינים.
"בעלי יושב כבר 11 וחצי שנים, לא סביר, שהאסירים הערבים ישוחררו ודביר ושאר האסירים היהודים לא. ביבי, תשחרר את האסירים היהודים, העם דורש זאת", אמרה אתי דביר, אשתו של שלומי דביר.
אחותו של עמי פופר, עופרה, אמרה: "אני נמצאת מחוץ לכותלי בית הסוהר של אחי וזועקת מכאב. ממשלת ישראל והעומדים בראשה לא יכולים להמשיך את חוסר הצדק המתמשך. שחרור אסירים ערבים חייב להביא איתו גם את שחרור אחי ויתר האסירים היהודים".
בתוך כך, לאחר שנדחתה אתמול עתירת המשפחות השכולות, עתרו היום חמשת בני משפחת סחיווסחורדר, שהוריהם ושלושת אחיהם נרצחו בפיגוע במסעדת סבארו בירושלים בחודש אוגוסט 2001, לבג"צ בדרישה למנוע את שחרור המחבלים שרצחו אזרחים ישראלים, בשונה מאלו שרצחו חיילים.

במקביל, בירך שר האסירים של הרשות הפלסטינית, עיסא קראקע, על רשימת האסירים המשוחררים שפרסמה ישראל, וכן על הסכם שחרור 104 האסירים במסגרת חידוש השיחות.
בשיחה עם nrg מעריב אמר קראקע כי הרשימה הראשונית של 26 האסירים מהווה התחלה של שחרור כלל האסירים הנמצאים בבתי הכלא בישראל לפני הסכמי אוסלו, ושחרור כלל האסירים הפלסטינים הנמצאים בבתי הכלא בישראל. "זהו צעד חשוב ואסטרטגי בפתיחת נושא שחרור כל האסירים הפלסטינים", אמר השר והוסיף כי "שחרור האסירים יקדם את השלום באזור".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg